Ga naar hoofdinhoud

54.000 euro voor halfzus Tic Tac in Poolse veiling

Kassama O2 Z. Foto: Mevita Foal & Embryo Auction

Op de Mevita Foal & Embryo Auction werd Kassama O2 Z (Kassander van 't Roosakker x Darco) met 54.000 euro de topper van de veiling. Het merrieveulen is een halfzus van Ben Mahers Olympiade-paard Tic Tac du Seigneur. Een embryo van Chacco Blue uit de internationale 1,40m-merrie Azuela de Muze bracht 40.000 euro op.

Op de eerste editie van de Poolse veiling werd er voor verschillende veulens en embryo’s diep in de buidel getast. Kinderen van de internationale 1,45m-merrie Panama du Seigneur zijn geliefd en zo werd haar dochter Kassama O2 Z de absolute topper van de veiling. Haar volle zus Kassama Hero Z werd in 2020 voor 65.000 euro naar Nederland verkocht.

Voor het merrieveulen Corvette Z (Catoki x Kannan), een kleindochter van de wereldberoemde Usha van ’t Roosakker werd 44.000 euro betaald. Halifaxa Z (Halifax van het Kluizebos x Diamant de Semilly), een dochter van de volle zus van Harrie Smolders’ Emerald, vond voor 42.000 euro een nieuwe eigenaar.

Het duurst verkochte embryo werd een combinatie van Chacco Blue en Azuela de Muze. Deze merrie tekende voor het moederschap van onder andere Felini de la Pomme.

Alle veilingresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.