Ga naar hoofdinhoud

Borculo viert 40-jarig jubileum met interessant gefokte collectie veulens

Olympiafleur d'Or (Fürsten-Look x Negro). Foto: Veulenveiling Borculo
Met springveulens uit de BWP-lijnen Candy, Van 't Roosakker en Van Klapscheut en dressuurveulens uit de moederlijn van onder andere Ferro, Valegro en Exquis Nadine heeft de Borculu Elite Veulenveiling een interessante collectie om haar veertigjarig jubileum mee te vieren.

De springveulens bijten op woensdag 28 augustus het spits af in de accommodatie van PSC Lichtenvoorde in Vragender. Tot de collectie behoren veulens van bewezen verervers als Balou du Rouet, Casall, Cicero Z, Cornet Obolensky, Comme il faut, Emerald en Verdi TN, maar ook van nog weinig ingezette wereldtoppers als Don VHP Z en Tobago Z.

Kinderen van

Tot de collectie springveulens behoort onder andere een veulen uit de volle zus van Verdi TN, veulens uit de zussen van Toulon en Unaniem en dochters van Candy (Pieter Devos) en VDL Groep Think Twice II (Leopold van Asten). Daarnaast komt er een veulen uit de moeder van Jeroen Dubbeldam’s Zenith SFN onder de hamer.

Dressuurveulens

De vaderdieren van de collectie dressuurveulens bestaat voornamelijk uit een mix van jong talent en actieve Grand Prix-hengsten. Namen als Desperado, Dream Boy, Glamourdale, Escolar, Springbank II VH en Kingston komen voorbij. Ook hier zijn veulens uit kwaliteitsvolle merrielijnen geselecteerd. De dressuurveulens worden donderdag 29 augustus geveild.

Collectie.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.