Ga naar hoofdinhoud

Drentse Veulenveiling voor de derde keer in Assen

Michael Greeve met Mister SFN Foto: Jacob Melissen

Het veulenseizoen is alweer in volle gang net zoals de voorbereidingen voor de derde Drentse Veulenveiling. Deze wordt op vrijdag 25 augustus bij de Sunrise Stables in Assen georganiseerd. Arjen Vos, voorzitter van de stichting Drentse Veulenveiling, is er trots op dat de Drentse Veulenveiling steeds bekender wordt in de paardenwereld.

Tijdens de vorige twee edities werd een mooie selectie veulens geveild die goed werden verkocht. De accommodatie Sunrise Stables voldoet aan alle verwachtingen en tijdens de vorige veilingen heerste een gezellige sfeer. ‘Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om voor de derde keer in Assen een veulenveiling te organiseren’, aldus een trotse Arjen Vos.

Selectiecommissie

Arjen vertelt dat voor de ervaren en fanatieke selectiecommissie bestaande uit Matthieu Frings, Wicher Vlot en Lennard de Boer een drukke tijd aan is gebroken. Samen bekijken zij veel veulens voor de Drentse Veulenveiling. Daarbij leggen zij de lat hoog om dressuur- en springveulens met goede genen te selecteren voor een breed publiek. De selectiecommissie geniet het vertrouwen van de fokkers en daarom is het bestuur ervan overtuigd dat er ook dit jaar weer mooie dressuur- en springveulens geveild kunnen worden in Assen.

Dat de commissie oog heeft voor talent blijkt wel uit het feit dat in 2021 het Springpaard Fonds Nederland (SFN) de vierjarige Mister SFN heeft aangekocht. Dit paard werd als veulen geveild op onze veiling.

Ook is Arjen blij met de medewerking van diverse hengstenhouders die hun accommodatie beschikbaar stellen voor een selectiedag. Tijdens de foto/video-dag en tijdens de veiling zijn ook studenten van MBO Terra die een hippische opleiding volgen druk bezig om alles goed te laten verlopen. Zo kunnen zij het geleerde ook in de praktijk brengen aldus Arjen Vos.

Veiling

Tijdens de veiling op 25 augustus a.s. wordt, onder leiding van ervaren veilingmeester Johan Wilmink, geprobeerd om ieder veulen zo goed mogelijk te verkopen. Kopers kunnen niet alleen fysiek bieden maar ook online want ook tijdens deze editie maken wij weer gebruik van Clipmyhorse. ‘Maar wij hopen natuurlijk dat de kopers op 25 augustus fysiek aanwezig zullen zijn omdat het bestuur van de Drentse Veulenveiling de Drentse gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan’, besluit Arjen Vos.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.