Ga naar hoofdinhoud

Prijstopper ET Auction voor 38.000 euro verkocht naar Nederland

Chacco de Zélande Z (v. Chacco-Blue) Foto: ET Auction

Gisteravond was Chacco de Zélande Z (v. Chacco-Blue) de veilingtopper bij de ET Auction in Belgie. Een koper legde uiteindelijk 38.000 euro neer voor het hengstveulen. Voor dit bedrag vertrekt de zoon van Chacco-Blue naar Nederland.

Op de veiling kwamen veertien veulens onder de hamer. Over de hele wereld was er belangstelling voor de veulens. Kopers uit Duitsland, Nederland, Amerika, Engeland, Nieuw-Zeeland, Italië, Tsjechie, Zweden en Frankrijk verzekerden zich van een jong talent.

Dochter van Cornet Obolensky

Voor het merrieveulen Coral de Knocke Z (v. Cornet Obolensky) werd het tweede geld betaald. Het donkerbruine veulen ging van de hand voor 18.800 euro en werd verkocht naar Zweden. De merrie heeft van zijn ouders het springbloed meegekregen. Haar vader Cornet Obolensky was op het hoogste niveau actief met Marco Kutscher en haar moeder Girlpower 111 sprong op 1.50m-niveau met Willem Greve.

14.000 euro

Voor twee veulens werd 14.000 euro neergeteld. Het hengstveulen Vasco vd Bisschop (v. Casall) vertrekt voor dit bedrag naar Amerika. Kopers uit Nieuw-Zeeland hadden dit geld over voor Belvedere vd Braembeier Z (v. Baloubet du Rouet).

Bekijk hier de veilingprijzen

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook