Ga naar hoofdinhoud

Veulenveiling Prinsjesdag: 55.000 euro voor Mowgli-veulen

Sir Mowgli SVN Van ’t Studutch (Mowgli V.O.D. x Diamond Hit). Foto: Prinsjesdag

Bij Veulenveiling Prinsjesdag was Sir Mowgli SVN Van ´t Studutch (Mowgli V.O.D. x Diamond Hit) vanavond de absolute veilingtopper. Het door Studutch en Stal van Nobelen gefokte hengstveulen werd afgeslagen voor 55.000 euro en gaat voor dat geld naar Canada.

Ook het tweede geld werd betaald voor een dressuurgefokt hengstveulen: Supérieur (Vainqueur x Sorento) van fokker Duivenvoorde. Hij werd door een bieder uit de zaal gekocht voor 44.000 euro. Duurste merrieveulen was Special Lady Texel (Jameson RS2 x Ferro). Deze dochter van NMK-reservekampioene Wonderlady Texel leverde fokker Wim van der Linde 40.000 euro op.

Duurste springveulen

Duurste springveulen was Balou’s Girl W (Balou du Reventon x Kashmir van Schuttershof). Het door Stal Wezenberg gefokte hengstveulen blijft voor 38.000 euro in Nederland.

Gemiddeld ruim 13.000 euro

De gemiddelde prijs van de dressuurveulens kwam uit op 13.756 euro. Bij de springveulens was het gemiddelde 13.128 euro.

Internationaal koperspubliek

“De veiling kwam voorzichtig op gang, echter na de pauze wist het internationale koperspubliek de fantastische veulens goed op waarde te schatten. De veiling werd zowel fysiek als online uitstekend bezocht door een internationaal koperspubliek. Een hybride veiling blijft toch een aantrekkelijke manier om veulens te vermarkten”, aldus voorzitter Arjan van der Waaij.

Volledige collectie en resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.