Ga naar hoofdinhoud

Vigo d’Arsouilles-dochter veilingtopper van BWP Online Foal Auction

Thilde van het Strateneinde (Vigo d'Arsouilles x Darco) Foto BWP Online Foal Auction
De derde editie van de BWP Online Foal Auction sloot gisteravond de lijnen en Thilde van het Strateneinde (Vigo d'Arsouilles x Darco) werd met 8250 euro de prijstopper van de veiling. Het merrieveulen werd aangeschaft door de in Amerika wonende Ier Paul O'Shea. De collectie bestond uit 20 springgefokte, 1 dressuur en 3 pony veulens.

Veilingtopper van de collectie was Thilde van het Strateneinde (Vigo d’Arsouilles x Darco). Voor het fokproduct van Guido Poelmans was er veel interesse, maar na een hevige strijd tussen Amerika, Duitsland en Estland, trekt de merrie voor 8.250 euro naar Amerika waar de Ierse springruiter Paul O’Shea de nieuwe eigenaar wordt. Poelmans verkocht eerder de volle broers van Thilde aan Euro Horse. De moeder van het veulen bracht het 3*-eventingpaard Isolde van het Strateneinde van Calle Poelmans.

Zoon van Mosito van het Hellehof

Voor een bedrag van 7.000 euro blijft het hengstenveulen Thossaro van de Dweerhoeve (Mosito van het Hellehof uit Qresy vd Bosdam v. Hunters Scendro) van fokker Jean Baert eveneens in Belgische handen. Zijn grootmoeder Bethsabee van de Maltahoeve was actief op 1,60m niveau. Voor lot nummer 1 Thalida SDP vd Dennehoeve (Amadeo van ’t Vossenhof x Tangelo van de Zuuthoeve) werd er na een spannende strijd 6.750 euro betaald.

Twee veulens uit fokkerij van Bart Temmerman en Evelien De Poorter

Voor 5.500 euro vertrekt het hengstenveulen Tripel vd Oudeveldhoeve (Leandro VG x Triomphe de Muze) naar Frankrijk. De fokkerij van Bart Temmerman en Evelien De Poorter verkocht ook hun hengstenveulen Tokyo vd Oudeveldhoeve (Pegase van ’t Ruytershof x Lys de Darmen) voor 4.250 euro. Tyckhe D’Amour (Chilli Willi x Chin Chin) werd verkocht voor 5.250 euro.

Pony’s

Bij de pony’s werd er 2.500 euro betaald voor het Brp veulen Atout v’t Oud Molenhuis (Tout beau de la Cure x Oosterbroek Francois). Het fokproduct van Wanna blijft in Belgische handen.

Klik hier voor collectie en de prijzen.

Bron BWP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.