Ga naar hoofdinhoud

Wéér veilingtopper van Chacco Blue

Chacon vom Breitenloh (v. Chacco Blue). Foto: Westfalenpferde.de/Recki

Op de online veulenveiling van het Westfälisches Pferdestammbuch werd Chacon vom Breitenloh (Chacco Blue x Clinton) voor 34.000 euro afgeslagen. Daarmee leverde de legendarische Chacco Blue (Chambertin x Contender) zijn zoveelste veilingtopper.

Directe nakomelingen van de veel te vroeg overleden Chacco Blue blijven veelgevraagd. Het hengstveulen Chacon vom Breitenloh van fokker Luc J.J. Poels komt daarnaast uit een interessante moederlijn. Hij is het eerste veulen van Cilvia Z (Clinton x Pilot). Zes van haar broers en zussen springen op hoog niveau.

Er werd ook diep in de buidel getast voor Dow Jones (Dominator Z x Cumano) van fokker Wilhelm Meiering. Zijn moeder Cumana sprong zelf succesvol op internationaal 1,40m-niveau. Dow Jones wisselde voor 25.000 euro van eigenaar.

Duurste merrieveulen

Met een bedrag van 17.000 euro werd Taylina Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Cornet Obolensky) van fokker Jürgen Sudhölter het duurste merrieveulen. Haar moeder Amity sprong zelf in de Duitse klasse S alvorens ze aan een carrière als fokmerrie begon.

Gemiddeld bijna 12.000 euro

In totaal werden zestien van de negentien aangeboden veulens verkocht. Het gemiddelde kwam uit op 11.844 euro. Vijf veulens brachten meer dan 10.000 euro op.

Bron: Westfalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook