Ga naar hoofdinhoud

Katja Gevers ruilt Tarina voor Best Cool

Katja Gevers met Thriller Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dressuuramazone Katja Gevers heeft de veertienjarige Jazz-dochter Tarina in moeten ruilen voor de ruin Best Cool. De merrie is in goed overleg met de eigenaar en fokker Willy Wijnen uit de sport gehaald.

“In goed overleg met Wijnen hebben we besloten de merrie uit de sport te halen, dit komt mede doordat Wijnen graag nog een veulen wil fokken uit Tarina. Haar moeder Barina is vorig jaar overleden en tevens de moeder van de goedgekeurde dekhengst Tolando (v. Krack C) Narina. Met Tarina hoopt hij op deze manier de dressuurlijn voort te zetten”, aldus Gevers. “Het is een mooi moment voor Tarina om haar uit de sport te halen. Ze liep internationaal Grand Prix dus ze hoeft zichzelf niet meer te bewijzen in de sport”

Gevers krijgt nu de beschikking over de achtjarige ruin Best Cool. De zoon van Daddy Cool werd reeds uitgebracht in het Z2 door Dorien van der Lee. ‘Het plan is om hem thuis door te trainen en hem daarna uit te brengen in de Lichte Tour’, zegt Gevers. Gevers geeft aan dat ze blij is met de ruin ‘Het is een paard waar ik veel potentie in zie, zeker ook voor het hogere werk’

Dorien van der Lee, mede-eigenaar van Best Cool zal voortaan Tarina trainen, maar het hoofddoel blijft de fokkerij.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook