Ga naar hoofdinhoud

Keurhengst Painted Black betrekt stal bij Van Olst Horses

Morgan Barbançon met Painted Black. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

De keurhengst Painted Black staat voor het dekseizoen 2017 ter dekking bij Hengstenhouderij Gertjan van Olst. De Gribaldi-zoon heeft inmiddels zijn stal betrokken bij Van Olst Horses in Den Hout. Tot op achttienjarige leeftijd was de zwarte hengst actief in de wedstrijdsport.

Na de Europese Kampioenschappen in 2015 in Aken nam de Gribaldi-hengst Painted Black afscheid van de sport na een glansrijke carrière. De zwarte hengst startte zijn loopbaan onder het zadel van Anky van Grunsven. De Spaanse Morgan Barbançon nam in 2012 de teugels over van haar toenmalige trainster en reed zich in het Spaanse team op de Olympische Spelen van Londen. Ook op het WK in Caen en het EK in Aken maakte het duo uit van het Spaanse equipe.

Ondertussen is Painted Black keurhengst op zijn afstammelingen en bij verschillende stamboeken goedgekeurd. Zeven goedgekeurde zonen heeft hij al op zijn naam staan waaronder Bon Bravour, Enzo Ferrari en Ebony.

Op de fokwaardenlijst van het KWPN neemt Painted Black de derde plaats in met een fokwaarde van 173 (verwantschap: 2,5 procent).

Bron Van Olst Horses/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook