Kampioenslint voor Ilanda in finale keur- en elitemerries

Ilanda (Eebert x Manno) Foto: Jacquelien van Tartwijk

In de finale van de Nationale Merriekeuring vier t/m zevenjarige keur- en elitemerries pakte Ilanda zojuist het kampioenschap. De Eebert x Manno nakomeling kreeg niets dan lof. Op plaats twee stond nog een nakomeling van Eebert: Joy werd reservekampioen.

Vol lof sprak de jury over de moderne vijfjarige merrie Ilanda en maakte haar kampioen. Ilanda werd gefokt door J.P.C. Ermens en is in eigendom van de Gebr. van Manen en V.C.J van Beest. Op plaats twee mocht opstellen de vijfjarige Joy gefokt door J.K. Nagtegaal, en in eigendom van J.L. Smink.

Cizandro drie tot vijf

De hengst Cizandro zorgde voor de nakomelingen op plaatsen drie, vier en vijf. Derde werd Jaantje, Cizandro uit een Jonker moeder. Vierde Heideroos, de Cizandro uit Renovo. Een vijfde plaats was er voor Johannalina, een Cizandro uit Larix.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.