Ga naar hoofdinhoud

‘KFPS-bestuur onder curatele’ – Extra ledenraad na vertrek Wieling

Boet 516. Foto: Ingrid Truijens
Zaterdag 3 oktober vergadert de ledenraad van het KFPS in Emmeloord met de overgebleven leden van het bestuur van het Friese stamboek. Een dergelijke extra ledenvergadering is hoogst ongebruikelijk. Gisteren stapte voorzitter Wiebe Wieling op, na een zomer met veel overleg en onduidelijkheid over de koers en vooral discussie over het beleid omtrent de goedkeuring van de stamboekhengsten.

De Leeuwarder Courant meldt vanochtend dat het bestuur van het KFPS door de ledenraad feitelijk ‘onder curatele’ gesteld is. Er is enkele maanden geleden al gezegd dat er een driehoeksoverleg komt tussen hengstenkeuringsjury, stamboekkantoor en eventuele deskundigen, om omstreden goedkeuringen zoals in het verleden rondom Siert 499 en Boet 516 voortaan te vermijden. De invulling daarvan laat echter op zich wachten, terwijl het hengstenkeuringstraject in volle gang is.

Voorzitterschap

Ook wilde de ledenraad, het hoogste orgaan van de vereniging, dat het voorzitterschap van de hengstenkeuringsjury in andere handen zou komen. Dit is begin juli al aan het bestuur medegedeeld, maar inmiddels in het nieuwe Centraal Onderzoek in volle gang en zitten nog steeds ‘dezelfde hoofden onder de hoeden.’ Er zijn wel wat geplande aftredens dit jaar en volgend jaar.

Vertrouwen opzeggen

Ledenraadslid Janet van der Ark zegt in de Leeuwarder Courant: ,”We willen dat er voor 1 november een nieuwe hengstenkeuringscommissie komt. Zo niet, dan zeggen we het vertrouwen in het bestuur op.” De ledenraad wil het bestuur onder curatele stellen, zegt Van der Ark verder. Volgens de krant worden vandaag twee leden van de ledenraad aan het bestuur toegevoegd. Dit zal waarschijnlijk een soort tijdelijke ‘onder-curatele-stelling’ betekenen.

Bron: Leeuwarder Courant / Horses.nl

KFPS-bestuur opgeschaald met drie leden om onrust te bedwingen

 

Wiebe Wieling treedt af als voorzitter KFPS: ‘Verschil van inzicht’

 

2 reacties op “‘KFPS-bestuur onder curatele’ – Extra ledenraad na vertrek Wieling

  • Wilco vd Meulen

    Er moet een ander Fries stamboek bij concurrentie is hard nodig arrogantie en macht vertoon voert de boventoon het kan zo niet langer een eigenaar heeft hengst in verichting waar over getwijfeld wordt komt een hengsten houder bij eigenaar en zegt als ik hem voor de helft koop dan wordt hij goedgekeurd ps een arrogante hengsten houder machts vertoon dit mag nooit gebeuren nooit zie naar ulke van Willem Wester werd ook niet zomaar goedgekeurd en kijk wat een tophengst FOK en sport en zo zijn er wel meer hengsten ps maar de fokkerij en de sport niet kappot door arrogantie en macht vertoon ook wel haan gedrag genoemd

  • caroline

    Time to clean up the dirty house ! Has been full of corruption for far too long, this studbook is a disgrace as are some of its’ foreign affiliates & they need to be cleaned out as well.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.