Ga naar hoofdinhoud

Kim Koolen valt in proef van Ipradin S, stapt weer op en rijdt naar 84 punten

Exclusief
Ipradin S met Kim Koolen - Foto: still video

De vierjarige halfzus van Guardian S, Ipradin S (v. Don Tango B), tikte in de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo tegen een van de witte hekjes aan en schrok daar zo van dat ze een enorme sprong naar voren maakte. Dat zorgde er voor dat amazone Kim Koolen uit balans raakte en na een kleine bok van de merrie lag ze in het zand. Het leek mee te vallen, dus Koolen stapte vrijwel meteen weer op, maakte haar proef af en reed naar 84 punten. 

“Ze liep eigenlijk fantastisch, op weg naar een score achterin de 80 punten, voor zover ik dat zelf kan beoordelen”, vertelt Peter van de Sande, fokker en eigenaar van de merrie. “Ik vermoed dat de jury dit toch wel meegenomen heeft in de punten en dat de score daarom iets is achtergebleven”, vertelt Van de Sande, die met Kim Koolen voor de zekerheid toch even naar het ziekenhuis is gereden.

Fikse kneuzing

“Gelukkig heeft Kim niks gebroken of kapot, maar haar linkerbil is wel fiks gekneusd”, aldus Van de Sande, die nog hoopt dat de 84 punten genoeg zijn om de finale te halen. “Er komt nog een heel stel hengsten en de paarden die 90 punten hebben gescoord in de voorselectie, dus het zal nog spannend worden”, zegt de Brabantse fokker en hengstenhouder. “Dus tot die tijd zit ik de liveblog van Horses.nl nauwlettend in de gaten te houden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook