Ga naar hoofdinhoud

Kim Koolen valt in proef van Ipradin S, stapt weer op en rijdt naar 84 punten

Exclusief
Ipradin S met Kim Koolen - Foto: still video

De vierjarige halfzus van Guardian S, Ipradin S (v. Don Tango B), tikte in de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo tegen een van de witte hekjes aan en schrok daar zo van dat ze een enorme sprong naar voren maakte. Dat zorgde er voor dat amazone Kim Koolen uit balans raakte en na een kleine bok van de merrie lag ze in het zand. Het leek mee te vallen, dus Koolen stapte vrijwel meteen weer op, maakte haar proef af en reed naar 84 punten. 

“Ze liep eigenlijk fantastisch, op weg naar een score achterin de 80 punten, voor zover ik dat zelf kan beoordelen”, vertelt Peter van de Sande, fokker en eigenaar van de merrie. “Ik vermoed dat de jury dit toch wel meegenomen heeft in de punten en dat de score daarom iets is achtergebleven”, vertelt Van de Sande, die met Kim Koolen voor de zekerheid toch even naar het ziekenhuis is gereden.

Fikse kneuzing

“Gelukkig heeft Kim niks gebroken of kapot, maar haar linkerbil is wel fiks gekneusd”, aldus Van de Sande, die nog hoopt dat de 84 punten genoeg zijn om de finale te halen. “Er komt nog een heel stel hengsten en de paarden die 90 punten hebben gescoord in de voorselectie, dus het zal nog spannend worden”, zegt de Brabantse fokker en hengstenhouder. “Dus tot die tijd zit ik de liveblog van Horses.nl nauwlettend in de gaten te houden.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook