Ga naar hoofdinhoud

Kinderen Diamant de Semilly en Balou du Rouet imponeren in hengstencompetitie

In het Azelhof in Lier werd vrijdagavond het startschot gegeven voor het nieuwe seizoen van de Belgische PAVO Hengstencompetitie. De vierjarige hengsten beten het spits af in de eerste ronde van de competitie. Met drie nakomelingen was Diamant de Semilly topleverancier onder de foutlozen. Bij de vijfjarigen was dat Balou du Rouet.


Geysemans had voor deze eerste manche bij de vierjarigen een omloop voorzien bestaande uit 11 hindernissen, zonder dubbelsprong. Het begin van de rubriek leek even moeilijk en hier en daar werden er wat foutjes gemaakt.

Twee kinderen Diamant de Semilly foutloos

Uiteindelijk slaagden er toch 36 combinaties is om de omloop zonder springfouten af te leggen. Diamant de Semilly had drie nakomelingen meelopen die de omloop zonder fouten wisten af te leggen. De hengsten Bamako de Muze, Bisquet Balou Vd Mispelaere, Cornet Obolensky, Kannan, Quint Van Het Maarlo Z en Vigo d’Arsouilles hadden ieder twee kinderen die foutloos wisten te blijven.

Vier zonen van Balou du Rouet foutloos

Bij de vijfjarige hengsten kwamen 52 combinaties aan de start. Ook bij deze groep werd er gekozen voor een Clear round omdat opleiding een belangrijk aspect is bij de organisatoren van de hengstencompetitie. Maar liefst 40 combinaties wisten het parcours simpel foutloos af te leggen. Onder hen waren vier zonen van Balou du Rouet en twee zonen van Elvis Ter Putte.

Klik hier voor de uitslag van de vierjarigen.
Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Bron Hengstencompetitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook