Ga naar hoofdinhoud

Kinderen van Mr. Blue en Cornet Obolensky winnen vrijspringen

Zondag werd in het Belgische Aalter de finale van het 'Open kampioenschap vrijspringen' van het BWP Gewest Zuid Oost-Vlaanderen gehouden. Bij de driejarigen won de Mr. Blue-dochter Oh Mammy Blue De Brandegem. De BWP hengst Picasso van 't Koningsbos (v. Cornet Obolensky) zegevierde bij de tweejarigen.

De winnares van de driejarigen Oh Mammy Blue De Brandegem, gefokt door Peter De Brabandere, komt uit het 1,50m-paard Topaline. Zij is de volle zus van de hengst en het Grand Prix-paard Tresor d’Opaline (GP onder Samantha Lam). En tevens is tevens is ze de halfzus van Olympisch kampioen Jus de Pommes onder Ulrich Kirchhoff en Quintus die onder Jean-Claude Vangeenberghe op de Spelen van Athene uit kwam.

Taloubet Z

De Selle Francais merrie Ellipse de Lezellec (v. Kannan) behaalde een tweede plaats voor de Kannan-merrie Ohaj de Regor. Op de vijfde plaats eindigde de KWPN-merrie Just Like Krista K (v. Kannan), een kleindochter van Krista die onder meer Taloubet Z en Big Star jr KZ bracht.

Tweejarigen

De BWP gefokte hengst Picasso van ’t Koningsbos (v. Cornet Obolensky) won bij de tweejarigen. De hengst komt uit Imogen de Regor uit Centa de Muze die ook de moeder is van Ohaj de Regor. Imogen springt op 1,35m-niveau en is een halfzusje van de 1,60m-paarden Freestyle de Muze (v. Lord Z) en Horizon de Regor (v. Obourg).

Utrillo van de Heffinck

Hugo Boelens leverde de tweede en derde prijswinnaars, Pusha van d’Abdijhoeve (v. Jos van d’Abdijhoeve) en Prada van d’Abdijhoeve (v. Air Jordan Alpha Z). Prada’s moeder Vanite van de Heffinck bracht ook het 1,60m-paard Equipharma Dax van d’Abdijhoeve  (Pieter Devos) en is de zus van de BWP elite hengst Utrillo van de Heffinck en de 1,60m-hengst ASB Conquistador die eerst onder de Australiër Chris Chugg ging en nu in Amerika onder het zadel is van Eric Navet.

Bron Horseman/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook