King of Action van Renken en Tewis uit KWPN verrichtingsonderzoek Exclusief

1 King of Action RV v Action Breaker x Ninke ster pref prest v Emilion Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Het KWPN verrichtingsonderzoek is opnieuw verder uitgedund. Met de eindstreep in zicht is het onderzoek gisteren beëindigd voor cat.nr 2/1 King of Action RV (Action Breaker x Emilion). De driejarige hengst van Stoeterij Renken en Reinie Tewis gaat nu opgeleid worden richting de sport. Harold Renken overweegt om zijn eigen fokproduct wellicht later nog een keer aan te bieden.

“Het is jammer dat het nu niet gelukt is maar we zijn overtuigd dat het met deze hengst in de toekomst helemaal goed gaat komen”, vertelt Harold Renken. Hij fokte de Action Breaker-zoon uit Nienke RV die al zeven internationale springende kinderen bracht waarvan vier op 1,60 m-niveau.

Toekomst

“We hebben ze allemaal zelf opgeleid en gaan dat ook met King of Action RV doen. Hij is heel makkelijk dus we laten hem hengst. We hebben veel vertrouwen in zijn toekomst voor de grote sport en wellicht bieden we hem later nog een keer bij het stamboek aan”, aldus Renken.

Klik hier voor de overzichtspagina van het KWPN Verrichtingsonderzoek.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.