Kirsten Brouwer stopt met rijden Ferdeaux Update

Ferdeaux en Kirsten Brouwer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Kirsten Brouwer meldt aan Paardenkrant-Horses.nl dat ze de KWPN goedgekeurde hengst Ferdeaux (Bordeaux x Ferro) van Joop van Uytert en Gerrit van Esterik niet langer zal rijden en uitbrengen. “Na een periode van fijne samenwerking heb ik besloten om te stoppen. Ik wil me op het bedrijf in Gameren volledig richten op de eigen paarden en paarden van klanten.” Joop van Uytert zegt dat het tumultueuze vertrek van familie Brouwer bij Platinum Stable een rol heeft gespeeld. 

Brouwer heeft nog wel de KWPN-goedgekeurde hengsten Ghandi (van Adri van Erp) en Foundation (van Robert Stuivenberg) op stal. Zij zullen binnenkort debuteren op nationaal niveau en dan is er natuurlijk nog de WK-zilveren Sultan des Paluds.

Toch commentaar van Van Uytert

Joop van Uytert liet in eerste instantie te weten zich van verder commentaar te onthouden: “We hebben Ferdeaux al enige tijd geleden naar huis gehaald. Onder andere voor het invriezen van sperma en zodat hij voldoet aan de quarantaine-eisen voor EU-verzendsperma en de strenge eisen voor Australië”, zei Van Uytert in een eerste reactie.

“Maar er speelden ook andere dingen mee.” Het tumultueuze vertrek van familie Brouwer bij Platinum Stable speelde een rol bij het naar huis halen van Ferdeaux. “Platinum Stable is ook een klant van ons en we willen niet verwikkeld raken in de vete tussen deze twee partijen.”

Annika Roodhart

Ferdeaux wordt ondertussen in Heerewaarden doorgetraind door Annika Roodhart.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.