Ga naar hoofdinhoud

Kleine finale voor Floricello, Don Juan derde

Andreas Helgstrand en Floricello

Met een 9,7 voor de draf en een 8,9 voor algemene indruk was Floricello (v. Florencio) vanavond op het WK in Verden de afgetekende winnaar van de kleine finale.

De Oldenburgs goedgekeurde hengst van Andreas Helgstrand hield met een 8,8 de met veel Grand Prix-talent gezegende Zick Flower (v. Zack) achter zich (8,22). Het KWPN kreeg er nog een zesde deelnemer voor de finale bij, want Jessica Michel stuurde de beeldschone Don Juan de Hus naar de derde plaats.

Drie finaleplekken waren er vandaag op het wereldkampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden nog te vergeven. De ex aequo als vierde geëindigde KWPN-hengst Don Tango B (8,14) had dus nét het nakijken. Onder Diederik van Silfhout liep de ijverige Contango-zoon een zeer goede proef, maar de ontspanning was er nog niet genoeg om te scoren in stap (6,5). De draf werd met een 9,5 gewaardeerd. De Oldenburgse hengst Sir Heinrich – in eigendom van de Westfaalse staatsstoeterij – eindigde met dezelfde score eveneens op de vierde plaats.

Na fiks verzet te hebben getoond op het voorterrein, liep Floricello onder Andreas een hele mooie proef, waardoor de hengst zich terecht als winnaar van de kleine finale kon laten huldigen. Op de tweede plaats toonde Zick Flower onder de Deense ruiter Allan Gron niet heel veel souplesse, maar wel de kracht, de tactzuiverheid en de natuurlijke houding om in de sport heel ver te komen.

Over de nummer drie van vanavond werd druk gediscussieerd. Jessica Michel reed Don Juan de Hus zeker niet onder druk, maar de in Westfalen goedgekeurde hengst liet desondanks spectaculaire dingen zien. Hij beweegt met een schitterend gebruik van het voorbeen en in galop komt de hengst extreem omhoog in de voorhand. Deze weinig functionele bewegingsvorm kwam hem in een wending op een overkruiste galop te staan.

Glock’s Zonik eindigde met Hans Peter Minderhoud als achtste.

Uitslag

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook