Ga naar hoofdinhoud

Klosterhof Medingens Herbstkönig overleden

De Trakehnerhengst Herbstkönig van Klosterhofs Medingen en Landgestüt Marbach is overleden. De zoon van Interconti, die was goedgekeurd bij de Zuid-Duitse stamboeken, het Trakehner- , Oldenburger-, Rheinland-, Westfalen-, Hannoveraanse en Deens Wrmbloedstamboek werd maar acht jaar oud.

Herbstkönig leed aan een botziekte waar hij ondanks intensieve en langdurige behandeling en twee operaties maar niet van herstelde. Om hem verder leed te besparen moest de beslissing genomen worden om de hengst te euthanaseren.

Kameraad

Klosterhof Medingen schreef op facebook dat de hengst niet alleen gemist zal worden omdat hij een goede vererver en een topsportpaard was, maar vooral omdat hij een echte kameraad was op stal, die bij iedereen een lach op zijn gezicht kon toveren.

Goedgekeurde zonen

Herbstkönig was met zijn acht jaar nog jong, maar had zelf al wel drie goedgekeurde zonen bij het Trakehner Verband. Donauherbst (vm. Kasparow) en Albarolo (vm. Polarion) zijn beiden vier jaar oud en Mondrian uit een Munchhausen-moeder is drie jaar oud.

 

Bron: Equitaris.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook