Ga naar hoofdinhoud

Knappe kampioenen op veulenkeuring Harich

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl
De hengsten Global Express, Douglas, Governor en Sezuan leverden gisteren in Harich de kampioenen van de traditionele veulenkeuring. De beste veulens zijn binnenkort opnieuw te bewonderen op de Centrale Keuring van de Friese KWPN-regio.

Ruim 85 veulens werden op kwaliteitsvolgorde geplaatst door inspecteur Bart Henstra en Klaas Iwema. De vier beste hengstveulens in de springrichting werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring, waarin Luciano (Global Express uit T-Jourwies ster v.Indorado, fokker Waaijstud uit Eemnes) van E. Eefting uit Rohel er met de hoogste eer vandoor ging. Tweede werd Legend SMH (Grand Slam uit Hanna Balia SMH ster prok v.Numero Uno) van fokkers Minne Hovenga en J. de Melker uit Reduzum. Legend SMH bleef net voor op de goed ontwikkelde en lichtvoetig galopperende Lize P (Glennfiddich VDL uit Fondria AO elite IBOP-spr v.Azteca VDL) van fokker A. Osinga uit Wjelsryp.

Maar liefst acht merrieveulens in de springrichting werden uitgenodigd voor de kampioenskeuring. De Douglas-dochter Lotus VDL (uit Gracia van Dahlia VDL ster v.Nimmerdor) van de VDL Stud pakte de titel. Ze verwees Louwina Zebrina (Baltic VDL uit Zebrina Rilexy ster v.Chin Chin) van H. Dijkstra uit Broeksterwoude naar de tweede positie.

Op de derde plek kon de goed gemodelleerde, met ruimte en souplesse bewegende Lannamieka VDL (Grand Slam VDL uit Fannamieka VDL ster v.Indorado) van VDL Stud opstellen. Ook nakomelingen van F-One USA, Grand Slam VDL, Colman en Good Fellow VDL bereikten de kampioenskeuring en mogen op de CK opnieuw de strijd met elkaar aan gaan.

Ook de kopgroep van de dressuur-hengstveulens bleek een sterke. Publieksfavoriet Liberty (Governor uit Zheminka keur IBOP-dres v.Flemmingh) van fokker Sjouke de Groot uit Hinnaard kreeg het kampioenslint omgehangen. Het kampioensveulen komt onder de hamer bij Starsale Auctions. De iets degelijkere Limited Edition (Alexandro P uit Bulifia stb IBOP-dres v.Krack C) van Stal Falkena-Olff uit Harich eindigde als tweede. De fraaie L’Avenir ST (Galaxie uit Vienna ST elite sport-dres v.Don Schufro) van fokker P. Stegenga kon als derde opstellen, dankzij zijn lichtvoetige bewegingsvorm.

Emmy de Jeu had de kampioen bij de dressuur-merrieveulens in handen. Deze Lumière de Jeu (v.Sezuan) is door Emmy gefokt uit de ster prok merrie Giulilanta (v.Jazz), die zelf als veulen reservekampioen werd in Ermelo. De tweede plek ging naar Lynieta B (Galaxie uit Wynieta B keur EPTM-dres pref v.Farrington) van fokker A.Th. de Boer uit Sintjohannesga. Als derde eindigde Latanya VDL (Hennessy uit L’Actrice v.Lorentin I) van VDL Stud, die eveneens heel lichtvoetig beweegt en over veel front beschikt.

34 spring- en 20 dressuurveulens zijn uitgenodigd voor de Centrale Keuring op 12 juli.

Bron: KWPN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!