Knegt’s Icelos kampioen Vrijspringen Oirschot 2017

Knegt's Icelos Foto4U

Bert Romp jureerde vrijdagavond bijna 50 drie- en vierjarige springpaarden in Manege ’t Vierspan in Oirschot voor de vijfde editie van het kampioenschap vrijspringen. De vierjarige Knegt’s Icelos (v. Dakar VDL) was de winnaar van zijn leeftijdscategorie en werd later gehuldigd als kampioen Vrijspringen Oirschot 2017.


De paarden werden beoordeeld op techniek, afdruk, vermogen en algemene indruk. In totaal konden er 40 punten bij elkaar worden gesprongen. Alle paarden kregen ruimschoots de tijd om zich te laten zien in de kooi en Bert Romp voorzag alle deelnemers van een gedegen beoordeling en opbouwend commentaar.

Veel kwaliteit

De groep driejarige was een grote groep, met veel kwaliteit en jeugdigheid. Het allereerste paard van de avond, Ego DK Z van Stal de Krochten, mocht zich uiteindelijk als winnaar van de driejarige opstellen. De zoon Erco van ’t Roosakker komt uit de moeder van de goedgekeurde AES-hengst Vagrant Z (v. Vagebond de la Pomme), die momenteel succesvol springt op 1,40m-niveau met Lorenzo di Luca.

Ego DK Z

“De driejarige Ego DK Z is een mooi paard om te zien, die al volwassen is voor zijn leeftijd. Het is een fijn paard, dat veel vermogen toont op de sprong en zijn achterhand goed gebruikt”, aldus Bert Romp. De hengst kreeg 29,5 punten en bleef hierop nipt voor op de merrie Jabiola van de heer A. Smolders met 29,3 punten. Deze vosmerrie van Emerald van ’t Ruytershof uit een Spartacus-merrie toonde veel vermogen en snelle reflexen. Op de derde plaats kwam met 29,1 punten de hengst Jakarta, een nakomeling van Andiamo.

Icelos overall kampioen

De groep vierjarige was een wat kleinere groep, waarvan de top zich duidelijk onderscheidde. Knegt’s Icelos won op overtuigende wijze met 30,6 punten. Het leverde de jonge hengst tevens het overall kampioenschap op. Vorig jaar moest de zoon van Dakar VDL nog met een tweede plaats genoegen nemen.

Paard voor de toekomst

Bert Romp zei over Icelos: “Een ontzettend fijn paard, dat goed is ontwikkeld. Hij toont lengte, formaat en goede reflexen. Een veelbelovend paard voor de toekomst.” Op de tweede plaats zien we eveneens een nakomeling van Dakar VDL. Deze Imani uit de lijn van Jonathan McCrea’s GP-paard Aristoteles kreeg 29,7 punten. Als derde mocht Wielbraeck’s Ireina zich opstellen. De merrie van Vancouver behaalde 29,4 punten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.