Ga naar hoofdinhoud

Koliek velt talentvolle Curriculo

Curriculo (v. Contendro I)

De talentvolle zevenjarige hengst Curriculo (v. Contendro I), die onlangs nog verhuisde naar de stal van Max Kühner, is deze week overleden. De hengst van de Staatsstoeterij Schwaiganger werd in juni aan koliek geopereerd en leek goed te herstellen. Afgelopen week kreeg de hengst echter weer koliek en dat werd hem fataal. 

In februari 2009 werd Curriculo door de Staatsstoeterij Schwaiganger ontdekt op de Hannoveraanse voorjaarskeuring en in dat zelfde jaar legde hij een voortreffelijke dertigdagentest af, waar hij onder andere een 10 scoorde voor de aanleg als springpaard.

Curicculo werd vervolgens in succesvol in de springsport uitgebracht door Thomas Mühlbauer en kwam dit voorjaar onder het zadel van Max Kühner. Kühner, die er hoopte een internationaal toppaard aan te hebben, startte hem enkele malen succesvol op S-niveau en won op verschillende grote concoursen ‘Youngster-rubrieken.

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook