Ga naar hoofdinhoud

Kwaliteit laat te wensen over op Brandenburger hengstenkeuring

Brandenburger hengstenkeuring,,De kwaliteit liet afgelopen weekend flink wat te wensen over”, vertelt fokkerijleider dr. Ingo Neurenberg over de Brandenburger hengstenkeuring van afgelopen weekend. Dertien hengsten kregen groen licht van de commissie en daarvan werden er, ondanks de tegenvallende kwaliteit, toch nog zeven geprimeerd.

Kampioen bij de dressuurhengsten werd een zoon uit de eerste jaargang van de hengst Quaterback. De jeugdige vos (mv. Kolibri x Vers II) werd aangeboden door het Landgestüt Neustadt-Dosse, dat de hengst ook ter dekking gaat aanbieden. “De hengst heeft een mooie voorhand en beweegt in alle gangen geweldig bergop. Hij beweegt met veel tritt en techniek in de benen”, vertelt fokkerijleider dr. Ingo Neurenberg. “Daarnaast liet hij goede sprongen zien, wat natuurlijk ook te danken is aan moedersvader Kolibri, die heel waardevol is in onze fokkerij.”

Quaterback kreeg uit zijn eerste jaargang nog een hengst gekeurd. Deze donkerbruine (mv. Granikos x Passier) werd gekeurd en door hengstenhouder Gerd Sosath niet aangeboden in de aansluitende veiling. “Quaterback overtuigde met zijn eerste jaargang. Hij maakt sportieve modellen die met heel veel techniek kunnen bewegen”, aldus Neurenberg.

Kampioen bij de springhengsten werd een zoon van Quicksilber x Kolibri x Opal. Daarmee waren de hengsten Quattro en Kolibri te vinden in de bloedlijnen van zowel de dressuur- als de springkampioen. “De Quicksilber heeft veel jeugd en fijne bewegingen. Op de sprong toonde hij zich heel elastisch en liet hij zien dat hij goed meekijkt. Hij schakelde goed tussen de hindernissen en sprong mooi met de schoft omhoog”, aldus Neurenberg.

De hengst werd in de aansluitende veiling geveild en was met 15.000 euro een echt koopje. “Ik betreur het dat hij voor zo’n laag bedrag werd geveild, maar ik ben blij dat hij goed terecht is gekomen. Hij zal ter dekking komen te staan op het Landgestüt Prussendorf”, vertelt Neurenberg.

De gemiddelde prijs van de gekeurde hengsten op de Brandenburger hengstenkeuring kwam uit op 26.125 euro. De topprijs werd betaald voor een zoon van Sir Donnerhall. Deze gekeurde hengst bracht 44.000 euro in het Brandenburger laatje.

Een andere zoon van Sir Donnerhall was met 40.000 euro de op één na duurste hengst. 40.000 euro werd ook neergeteld voor een gekeurde zoon van Stedinger. Opvallend was dat deze hengsten een stuk duurder waren dan hun geprimeerde collega’s.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses / De Paardenkrant – Rick Helmink

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook