Ga naar hoofdinhoud

KWPN benoemt nieuwe leden hengstenkeuringscommissie

Beoordeling jury

Het KWPN benoemde woensdagavond tijdens de KWPN Ledenraadsvergadering drie nieuwe hengstenkeuringscommissieleden voor de komende drie jaar. Het Algemeen Bestuur droeg voor de dressuurcommissie Marian Dorresteijn aan als nieuw lid, voor de springrichting Hester Klompmaker en Marloes van der Velden als commissielid Gelders paard. De ledenraad nam de voorstellen unaniem aan. 

Marian Dorresteijn heeft jarenlange ervaring als KWPN-jurylid, zowel in de merrie- als de hengstenselectie. Dorresteijn is zelf succesvol als fokker en als ruiter. Momenteel rijdt ze een eigen fokproduct op nationaal ZZ-Zwaar niveau. Beroepshalve is ze africhter en geeft ze dressuurles. Ze vormt een team met Wim Ernes en Reijer Woudenbergh.

Hester Klompmaker heeft jarenlange ervaring als africhter en opleider van jonge springpaarden. Deze ervaring heeft zij eerder voor het KWPN ingezet als ruiter en testruiter bij het verrichtingsonderzoek en als trainingsleider voor de EPTM-testen in Drachten. Ze is tot 1.50m. internationaal springen actief geweest en heeft Z2-dressuur gereden. Ze zit in een team met Cor Loeffen en Daan Nanning.

Marloes van der Velden heeft veel ervaring als fokker van Gelderse paarden. Ze heeft inmiddels enkele jaren ervaring opgedaan als jurylid, waarnemend inspecteur en lid van de herkeuringscommissie. Zij beschikt tevens over het ORUN instructeurs diploma. Ze gaat samenwerken met Reijer Woudenbergh en Ad Aarts.

Nieuwe voorzitters

Woensdag zijn door het Algemeen Bestuur ook drie nieuwe voorzitters benoemd voor de vrijgekomen vacature van voorzitter Arie Hamoen. Het Algemeen Bestuur koos Wim Ernes als voorzitter van de commissie dressuur, voor een periode van één jaar, overeenkomstig de lopende, tweede zittingstermijn van 2010 – 2013. Bij de springpaarden wordt deze functie de komende twee jaar vervuld door Daan Nanning, overeenkomstig de lopende, derde zittingstermijn van 2011 – 2014. Reijer van Woudenbergh is benoemd tot voorzitter in de commissie Gelders paard, voor een periode van één jaar, overeenkomstig de lopende, eerste zittingstermijn van 2010 – 2013. Hiermee is de specialisatie in de hengstenkeuringscommissies afgerond.

De nieuwe commissieleden en voorzitters treden aan vanaf de eerste bezichtigingen in december 2012.

Bron: Horses/KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook