KWPN met eigen ranking op hoogste trede podium

Harrie Smolders met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de WBFSH-stamboekranking 2017 staat het KWPN eerste in de dressuur en tweede in het springen. Het KWPN heeft nu een eigen ranglijst bedacht waarbij het stamboek zowel in de dressuur als het springen bovenaan staat. Het aantal podiumplaatsen vormt de basis van deze ranking. Vanaf 1,45m niveau in het springen en Prix St. Georges werden op het KWPN kantoor alle podiumplaatsen geteld. 

Het KPWN noemt deze ranglijst ‘een interessante methode om de successen te meten.’ In de springsport waren het afgelopen jaar in totaal 4.433 podiumplaatsen te behalen in 1.421 rubrieken  vanaf CSI3* 1.45m-niveau. Deze podiumplaatsen werden in totaal door 1.996 unieke paarden behaald. De KWPN-springpaarden legden in totaal op 783 podiumplaatsen beslag, wat neer komt op 18 procent van het totaal. Hiermee voert het KWPN als stamboek deze ranglijst aan, gevolgd door het BWP met 15 procent en het Selle Français met 14 procent van het totale aantal podiumplaatsen, schrijft het KWPN. Het vaakst op het podium’ stond Zinius (Nabab de Reve x Kannan’) en de succesvolste KWPN hengst van de ranking is VDL Groep Verdi TN.

Dressuur

De KWPN’ers behaalden op internationaal Prix St. Georges-niveau en hoger maar liefst 523 podiumplaatsen, wat gelijk staat aan 12 procent van het totaal. Hiermee staat het KWPN fier bovenaan, met daarnaast ook nog eens 162 overwinningen. Het Hannoveraner Verband komt op de tweede plaats met 9 procent van het aantal podiumplaatsen, terwijl het Oldenburger Verband derde staat met 6 procent. In de dressuur staat MDH Avanti N.O.P. (United x Farrington) bovenaan en is Aqiedo (Undigo x Metall) de succesvolste KWPN-hengst.

Bron: KWPN.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op KWPN met eigen ranking op hoogste trede podium
  1. 1

    Dus alle stamboeken gaan hun eigen boeken koken en creatief zijn met de aantallen. Bij het KWPN telt in dit geval de kwantiteit ipv de kwaliteit. Wist ik al niks nieuws onder de zon.

  2. 2

    Te belachelijk voor woorden.