Ga naar hoofdinhoud

KWPN en Iers Warmbloedpaarden Stamboek worden partners

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl

Het KWPN en het Ierse Warmbloedpaarden stamboek (WSI) – niet te verwarren met het Irish Sporthorse Studbook (ISH) – gaan als partners samenwerken. Ze gaan gezamenlijk de Ierse fokkers van springpaarden en eventers helpen bij het fokken en verkopen van kwaliteitsvolle sportpaarden. 

Een belangrijk speerpunt van de samenwerking is het bevorderen van informatie-uitwisseling tussen Ierse en Nederlandse fokkers en tussen Ierse fokkers en het WSI.

“Wij geloven dat dat er een goede match is tussen het KWPN en WSI”, zegt Johan Knaap, Directeur van het KWPN.  “De Ieren kunnen de Nederlanders het nodige leren over het fokken van eventingpaarden, terwijl de Nederlanders de Ieren kunnen helpen bij het ontwikkelen van de springpaardenfokkerij.”

Door de nieuwe samenwerking krijgen WSI leden onder andere toegang tot KWPN databases en KWPN inspecteurs en officials. Ook zal er een nieuwe website voor WSI worden ontwikkeld en zullen Ierse Warmbloedpaarden worden opgenomen in de databases en indexen.

Tom Reed

Ook de Breeding Directeur van WSI, Tom Reed, ziet de samenwerking wel zitten: “De nieuwe partners zullen op alle niveaus samenwerken om fokkers te helpen de juiste informatie te geven en te adviseren bij het maken van de juiste keuzes. Daarbij zal KWPN’s expertise in verkoop en marketing worden gebruikt om de Ierse fokkers te ondersteunen bij de verkoop van hun paarden.”

Een opvallende samenwerking. In 2009 schreef dezelfde Tom Reed nog een open brief aan Johan Knaap waarin hij zijn beklag deed over de totstandkoming van de WBSFH-ranking.

Bron: Persbericht Warmblood Studbook Ireland

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook