Ga naar hoofdinhoud

KWPN-er Galaxy Win T pakt de titel in Herning

De door Angèle Toonen-Arts uit Odiliapeel gefokte Galaxy Win T (Apache x Jazz) werd vanmiddag uitgeroepen tot kampioen van de Deense hengstenkeuring. De hengst van Nico Witte en Andreas Helgstrand imponeerde vrijdag vooral aan de longe met zijn edele voorkomen en zeer goede bewegingstechniek.

Vier dressuurhengsten kregen een premie. Behalve Galaxy Win T betrof dit Blue Horse Farrell (mv. Dacaprio), die in Hannover ook al werd geprimeerd, de talentvolle Antobello, een Deens gefokte zoon van Ampère uit een moeder van Fürst Heinrich en JJ Zinfandel Grønvang (Blue Hors Zack x Gribaldi).

Niet alleen werden drie Deens gefokte zonen van Ampère en twee Deens gefokte zonen van Zack uitgenodigd voor de karaktertest, onder de vijftien geselecteerde driejarigen bevonden zich ook nog eens drie volledig KWPN-gefokte hengsten. Behalve de reeds genoemde Apache-zoon Galaxy Win T werd ook zijn halfbroer Giovanni BM (mv. Belisar) uitgenodigd, evenals de Jazz-zoon Goldfinger VDT.

De kampioen van de Oldenburgse hengstenkeuring Don Deluxe (De Niro x Rosario), in Vechta door Helgstrand aangekocht voor 910.000 euro, werd wel goedgekeurd, maar kwam vanwege een geopereerde chip niet in aanmerking voor een premie.

De kleine Deense springjaargang werd gedomineerd door de populaire Favorit Ask (Diamant de Semilly x Darco). Vier zonen van deze vermogende BWP-er waren tot de hoofdkeuring doorgedrongen, twee van de zeven goedgekeurde hengsten hadden Favorit als vader. French Mate Ask (Favorit Ask x Contendro I) werd uitgeroepen tot kampioen.

De overige hengsten die een uitnodiging kregen voor het karakteronderzoek stammen af van Cajus, Ci Ci Senjor Ask, Coupe de Coeur, Lasino en Liwe Star.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook