Ga naar hoofdinhoud

KWPN erkent GP-springhengsten Emerald, Fernando en Vagabond

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN-hengstenkeuringscommissie heeft een drietal Grand Prix-springhengsten erkend voor de KWPN fokkerij.Het gaat om Emerald van 't Ruitershof, Vagabond de la Pomme en Fernando.

Emerald

De 12-jarige Emerald (van ’t Ruytershof v. Diamant de Semilly) komt uit een Carthago x Lys de Darmen-merrie. De hengst is internationaal zeer succesvol met Harrie Smolders en lijkt een kandidaat om dit jaar voor Nederland naar de Spelen in Rio te gaan. Vooruitlopend hierop is de hengst afgelopen weekend tijdens Indoor Brabant vastgelegd door de Stichting N.O.P. Tijdens de komende wereldbekerfinale in Gotenborg is de combinatie ook weer van de partij. De combinatie won vorig jaar de wereldbekerwedstrijd in Washington en had topklasseringen in diverse Nations Cup wedstrijden en Grote Prijzen. De hengst komt uit een goede moederlijn met een aantal goed presterende nauw verwanten waaronder zijn Grand Prix-springende volle zus Diamanthina van ‘t Ruytershof. De hengst voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Vagabond de la Pomme

Vagabond de la Pomme is bijzonder succesvol op het hoogste niveau met de Francaise Penelope Leprovost. De combinatie won vorig jaar in Antwerpen de GCT en behaalde topklasseringen in Basel. Chantilly en Las Vegas. De elfjarige hengst is bijzonder interessant gefokt met achtereen volgens Vigo d’Arsouilles, For Pleasure en Darco in de moederlijn. De hengst komt uit de succesvolle stam van Querly Chin van Joris de Brabander uit St. Niklaas. Het straalbeen linksvoor is ingedeeld in de klasse 3. Bij erkende hengsten hoeven de röntgenfoto’s niet aan de geldende KWPN norm te voldoen.

Fernando

Fernando is een tienjarige zoon van For Pleasure uit een dochter van Corrado I x Lord. Deze Lord-merrie is ook de overgrootmoeder van de aan het voorjaarsonderzoek deelnemende zoon van Douglas. De hengst wordt gereden door Johnny Pals en was onlangs nog 6e in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Tijdens het 4* in Liverpool pakte de combinatie de overwinning en hoge klasseringen waren er afgelopen jaar in Poznan, Obglabbeek en Ebreichsdorf. De hengst voldoet aan de veterinaire voorwaarden van het KWPN.

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook