Ga naar hoofdinhoud

KWPN erkent drie Grand Prix-springhengsten

Bertram Allen hier met Romanov Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De KWPN hengstenkeuringscommissie heeft drie hengsten voor erkenning heeft voorgedragen aan het Algemeen Bestuur, die het advies heeft overgenomen. Het gaat om de Grand Prix-springhengsten Comme il Faut, Romanov en Singular LS La Silla. 

Comme Il Faut
De 11-jarige Comme Il Faut is een combinatie van twee fenomenale springpaarden namelijk Cornet Obolensky en de legendarische Ratina Z, de dochter van G.Ramiro Z uit Argentina Z (v.Almé). Comme Il Faut heeft de goede genen meegekregen van zijn beide ouders en doet zijn naam eer aan, want hij is succesvol op CSI5* niveau met Marcus Ehning. Topklasseringen werden o.a. behaald in Leipzig, Oslo, Rome, Rotterdam en Aken.
Zijn zoon Hermantico werd vorig voorjaar goedgekeurd met de hoogste punten van de springhengsten. De KWPN-fokwaarde sport is 147 met 35% betrouwbaarheid. De Duitse fokwaarde is 163 met 85% betrouwbaarheid, waarmee de hengst in Duitsland op de vijfde plek staat. De bruine Comme Il Faut heeft een stokmaat van 1.64m en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Romanov

Romanov is een 18-jarige zoon van de preferente Heartbreaker uit de ster prestatiemerrie Narzisse, een dochter van Fedor. De voshengst loopt al meer dan tien jaar op het hoogst niveau, eerst met Philip Spivey uit Engeland, daarna onder Billy Twomey. En vanaf 2013 met Bertram Allen.
Moeder Narzisse is ook moeder van het 1.60m-paard Ariness van ’t Wolverink (v.Larino) van Doda de Miranda en van de volle broers van Romanov, het 1.60m-paard Westminster van Suzanne Tepper en het 1.45m-paard Zirkan van het Wolferink van Giovanni Lucchetti (Ita) alsmede het 1.40m-paard Carniss (v.Lord Z) met Tim Markus (Dld). De moederlijn vervolgt met de keur preferente merrie Cirkeness, een dochter van Ahorn Z uit Reizvolle van Landgraf I x Roman. De moederlijn vindt zijn oorsprong in Holstein. De KWPN fokwaarde sport is 158 met 40% betrouwbaarheid.

Singular LS La Silla

Singular LS La Silla is een zoon van de Fergar Mail, ook wel bekend als Chapultepec la Silla (v.Laudanum xx). In de sport wordt Singular LS La Silla met succes uitgebracht op CSI5* door Marcus Ehning met topklasseringen in o.a. Barcelona, Bordeaux, Stuttgart en Rome.
Moeder Sybelle is een dochter van Stakkato. Grootmoeder Le Joli is een dochter van Landadel x Grannus. De vijfde moeder van deze hengst is Erle (v.Eiger II) waarmee Hartwig Steenken in 1975 op de Europese kampioenschappen individueel zilver won en met het Duitse team goud. De donkerbruine Singular LS La Silla heeft een stokmaat van 1.67m en voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.

Bron: KWPN 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook