Ga naar hoofdinhoud

KWPN-eventingpaarden onder de hamer tijdens Boekelo

Tim Lips met Concrex Akarlos
Foto Lonneke Ruesink
Enschede en het KWPN organiseren samen een veiling van KWPN-eventingpaarden tijdens Military Boekelo - Enschede op vrijdag 11 oktober 2013. Boekelo-voorzitter Robert Zandstra: “Tijdens ons evenement is de voltallige internationale sport elite aanwezig. Als organisatie nemen we onze verantwoordelijkheid én investeren we jaarlijks in de ontwikkeling en innovatie van de sport en sporters. Onze samenwerking met KWPN maakt het nu ook mogelijk om het eventing sportpaard in de spotlights te zetten.”

Op donderdag 15 augustus tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo worden de paarden voor de veiling geselecteerd. De selectiecommissie, bestaande uit Jan Greve en de Engelse eventingamazone Judy Bradwell, zoekt naar getalenteerde vier- en vijfjarige eventingpaarden. De vierjarige paarden worden geselecteerd tijdens een aanlegtest die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. De aanlegtest wordt niet in wedstrijdverband verreden maar is bedoeld om talent in een vroeg stadium te scouten en eigenaren informatie te geven over de aanleg van hun paard. De vijfjarige paarden worden geselecteerd tijdens het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden om de VSN Cup.

Van de geselecteerde paarden worden videobeelden gemaakt die voorafgaand aan de veiling via www.kwpn.tv en de website van Military Boekelo – Enschede te bekijken zijn. Op www.kwpn.nl zijn inschrijfformulieren voor de aanlegtest en het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden te downloaden. Op deze formulieren is aan te geven of de eigenaar interesse heeft om het paard te veilen. De organisatie stuurt aan de geïnteresseerden de veilingvoorwaarden en een inschrijfformulier voor de veilingselectie toe.

KWPN-directeur Johan Knaap is verheugd met dit nieuwe internationale afzetpodium voor KWPN-paarden. “KWPN‘ers doen het steeds beter op de rankings voor eventing. Tijdens de KWPN Paardendagen hebben we enkele jaren geleden het kampioenschap voor jonge eventers geïntroduceerd en nu zetten we de volgende stap door fokkers te helpen bij het vermarkten van eventers.”

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook