Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Bojengel verkocht aan Yom-Tov

Exclusief
Tommie Visser met Bojengel. Foto: Chris Coessens

De 12-jarige KWPN-hengst Bojengel (Uptown x Gribaldi) is verkocht aan de Hongaar Arie Yom-Tov, die in Uden de dressuurstal Sport Pro Horses runt. De hengst die tot en met Intermédiaire II-niveau werd uitgebracht door Tommie Visser en de laatste tijd in training stond bij Remy Bastings, is het toekomstpaard voor Yom-Tov’s dochter Jazmin.

“Voorlopig zal de sport op de voorgrond staan, ik denk niet dat hij dit jaar nog in de dekdienst komt”, vertelt Chris van Breugel van Stal de Bekelaar, die Bojengel af vanaf jonge leeftijd in bezit had. “De tijd was nu gekomen om hem te verkopen. Wij moesten hem altijd elders in training zetten omdat we de ruiter er niet voor hebben en de fokkers liepen er helaas niet massaal achteraan. Zonde, want als ik voor mezelf spreek heeft hij veel fijne paarden gebracht. Onze stal draait er eigenlijk al jaren op.”

Ruiters

Bojengel verscheen onder verschillende ruiters in de sport. Hij kwam in de ring onder Kim Leduc, Janny Koks, Stephanie Dörr, Stéphanie Beek-Peters en Tommie Visser. De laatste maanden stond hij in training bij Remy Bastings. “Remy heeft hem de laatste tijd echt goed doorgetraind, Jazmin reed er zo op weg.”

185 nakomelingen

Bojengel werd gefokt door Abel Slippens en werd in 2009 met 81 punten ingeschreven in het stamboek.  In totaal bracht hij bij het KWPN 185 nakomelingen, daaronder de goedgekeurde hengst Ghandi.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook