Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Crespo VDL ook bij KWPN-NA goedgekeurd

Crespo VDL met Angelique Hoorn
Crespo VDL hier met Angelique Hoorn. Foto Jacquelien van Tartwijk
De bij het KWPN goedgekeurde Holsteinerhengst Crespo VDL (Canturo x Candillo) werd vorig jaar naar Amerika verkocht. Nu heeft de elfjarige hengst bij het Noord-Amerikaanse zusterstamboek van het KWPN zijn goedkeuring ontvangen.

Crespo VDL werd in 2010 goedgekeurd voor het KWPN met in totaal 78,5 punten. De Canturo-zoon werd daarna in 2011 door Jur Vrieling uitgebracht in de hengstencompetitie waarin hij derde werd in de finale in 2012. Later in dat jaar nam Angelique Hoorn de teugels van de hengst over. In de finale op de hengstenkeuring in 2013 eindigde het duo toen op de tweede plaats.

Sport

Internationaal werd Crespo VDL vorig jaar op 1,45 m-niveau uitgebracht door Marton Schneider uit Hongarije. Hij nam de teugels over van Kirsten Rikkert, die in 2016 een aantal successen boekte met de hengst op 1,30-1,35 m-niveau.

Nakomelingen

Uit zijn eerste jaargang lopen twee nakomelingen in de internationale sport: Gerald (mv. Emilion) en Gradetty (mv. Silvio II). Uit diezelfde jaargang komt de bij het BSH goedgekeurde zoon Gresbo jr (mv. Goodtimes).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook