Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Fairytale gecastreerd

Fairytale
De vijfjarige bij het KWPN goedgekeurde hengst Fairytale (Lord Leatherdale x Negro) is gecastreerd. Voor de zwarte hengst, in eigendom van Van Olst Horses, bleek het combineren van de dekdienst met de sport niet ideaal.

Van Olst: “Fairytale is een zeer getalenteerd dressuurpaard, daarom is gekozen voor een focus op zijn sportcarrière.” Van Olst heeft de afgelopen zomer gebruikt om sperma in te vriezen. “Fairytale krijgt nu volop de kans in de sport en blijft via diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij.” De geruinde Fairytale is inmiddels weer volop in training.

Bron: Horses/VanOlst.

 

3 reacties op “KWPN-hengst Fairytale gecastreerd

  • B. de Graaf

    Waarom is de combinatie dekdienst en sport voor dit paard dan niet ideaal?

  • Danny

    Ik snap de logica niet echt, waar kun je de focus niet op de sport leggen terwijl hij zijn ballen niet heeft? Misschien is het niet altijd verstandig om een (jonge) hengst in de lente/ zomer in te zetten in de fokkerij en dan ook nog eens op korte termijn naar een bepaald punt toe te werken.
    Als een hengst 6 is, uitgepuberd is en een vaste ruiter/ leider heeft geaccepteerd weet je pas echt wat zijn karakter is. Het is ook nog eens riskant bij een 5 jarige, toch? Hij hoeft volgend jaar niet naar Rio dus waarom niet in alle rust door laten ontwikkelen in combinatie met balans en coördinatie-training. De winter dan gebruiken om een zaad-buffer op te bouwen, zodat je over 5 jaar een voorsprong hebt. Ze zullen wel een miljoenen-bod hebben gekregen met als voorwaarde dat de hengst geruind moet worden, dan is sperma sowiezo veel meer waard, wanneer hij zijn belofte waar maakt. Misschien heb ik er geen verstand van, dat kan ook nog.

  • i

    Degene die hier een beetje in thuis is weet dat er maar enkele hengsten zijn die heel blijven onder de druk van dekken, de verplichte hengsten competities, verwachte pavo cup en de shows. Sommige hengsten zijn zoveel hengst dat ze helemaal in teren door de hormonen en zo druk dat ze zichzelf niet heel houden. Geen idee of dat hier het geval is. Dus ondanks ikzelf het wel jammer vind van deze hengst, vind ik er heel wat van te zeggen om deze beslissing te nemen. Als we het over dierenwelzijn hebben, heeft dat hier duidelijk gewonnen van de financieel kant. Dus voor iedereen weer gaat liggen zeuren en zeiken, ik denk dat het belang van het paard hier voorop gestaan heeft en het paard zelf er beter van word.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.