Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Inspekteur naar Tsjechië

De KWPN-hengst Inspekteur (Darwin x Amor), gefokt door wijlen J. Dorresteijn, gaat naar Tsjechië. De inmiddels 18-jarige dekhengst, die met veel ruiters jeugdmedailles binnenhaalde voor Nederland, zal daar verblijven in de stallen van Klara Bohackova, in het Zuid Boheemse plaatsje Hluboka nad Vltavou.

De huidige eigenaresse van Inspekteur, Wendy van der Helm, kwam met Klara in contact toen zij een half jaar geleden een paard aan haar verkocht. Wendy:  ,,Aangezien Spekkie nog steeds enorm fit is, ben ik akkoord gegaan met de vraag of Inspekteur naar Tsjechië zou kunnen komen voor de fokkerij en als leerpaard. Klara is echt een topvrouw met veel liefde voor haar paarden. Spekkie zal daar dan ook een fantastische tijd gaan krijgen!”

Inspekteur maakte in 2007 deel uit van het gouden young ridersteam onder Marrigje van Baalen en nam voor het Nederlandse publiek afscheid met een gastoptreden in de paardenshow Apassionata in de RAI in Amsterdam.

Vorige ruiters en amazones van Inspekteur waren onder andere Marlies van Baalen, Danielle van Aalderen, Vincent van Gasselt en zijn huidige eigenaresse Wendy van der Helm.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook