Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Inspekteur naar Tsjechië

De KWPN-hengst Inspekteur (Darwin x Amor), gefokt door wijlen J. Dorresteijn, gaat naar Tsjechië. De inmiddels 18-jarige dekhengst, die met veel ruiters jeugdmedailles binnenhaalde voor Nederland, zal daar verblijven in de stallen van Klara Bohackova, in het Zuid Boheemse plaatsje Hluboka nad Vltavou.

De huidige eigenaresse van Inspekteur, Wendy van der Helm, kwam met Klara in contact toen zij een half jaar geleden een paard aan haar verkocht. Wendy:  ,,Aangezien Spekkie nog steeds enorm fit is, ben ik akkoord gegaan met de vraag of Inspekteur naar Tsjechië zou kunnen komen voor de fokkerij en als leerpaard. Klara is echt een topvrouw met veel liefde voor haar paarden. Spekkie zal daar dan ook een fantastische tijd gaan krijgen!”

Inspekteur maakte in 2007 deel uit van het gouden young ridersteam onder Marrigje van Baalen en nam voor het Nederlandse publiek afscheid met een gastoptreden in de paardenshow Apassionata in de RAI in Amsterdam.

Vorige ruiters en amazones van Inspekteur waren onder andere Marlies van Baalen, Danielle van Aalderen, Vincent van Gasselt en zijn huidige eigenaresse Wendy van der Helm.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook