Ga naar hoofdinhoud

Vijf Kannan-zonen door naar Den Bosch

215 (Kannan x Chin Chin) is een kleinzoon van topmerrie Sissi van Schuttershof. FOTO: JACQUELIEN VAN TARTWIJK
De hengstenkeuringscommissie springen kreeg vandaag een wisselende collectie in de baan en verwees twintig hengsten door naar de tweede bezichtiging in Den Bosch. Maar liefst vijf Kannan-nakomelingen en drie Falaise de Muze-nakomelingen mogen een ronde verder en vielen positief op. De wisselende dag werd gered door een paar zeer interessante en complete hengsten.


De dag begon direct ijzersterk met twee zeer interessante nakomelingen van de gering ingezette Falaise de Muze. Catalogusnummer 181 (Falaise de Muze x Calvino Z) overtuigde met achterbeentechniek, een gemakkelijke manier van springen en lichtvoetigheid. De hengst van Mark van Kleef en Egbert Schep gaat via de merries Charlotte Z en Life Style Z terug op Roxan Z, de volle zus van de legendarische Ratina Z. Vervolgens toonde 184 (Falaise de Muze x Carinjo) een prima verrichting met veel gemak van springen. Moeder A Vaantje R sprong gisteren nog in de tweesterren Grote Prijs van Jumping de Achterhoek onder Wout-Jan van der Schans. Qua springen was 183 (Falaise de Muze x Manhattan) misschien wel één van de beste van de dag. De hengst van Egbert Schep imponeerde met vermogen, afdruk en kracht.

Nummer 208 (Indoctro x Baloubet du Rouet) zou in de toekomst ook een aanwinst voor de fokkerij kunnen zijn. De over zeer veel reflexen beschikkende vos is een volle broer van Scott Brash’ wereldmerrie Hello M’Lady en vertoont qua springen erg veel gelijkenissen met zijn fenomenale zus. Vijf nakomelingen van topvererver Kannan verdienden een ticket voor Den Bosch: cat.nr. 218 (mv. Indoctro) die over ruimvoldoende bloed beschikt, goed met de schoft omhoog springt en uit de Sina-stam komt, cat.nr. 215 (mv. Chin Chin) imponeerde met vermogen en afdruk en is een kleinzoon van Jur Vrielings internationale merrie Sissi van Schuttershof – tevens volle zus van dekhengst Kashmir van Schuttershof, cat.nr. 217 (mv. Landor S) die naarmate de verrichting vorderde zich opwaardeerde en uit de Loma-stam komt, cat.nr. 220 (mv. Emilion) die qua type en verrichting misschien wel de compleetste Kannan-zoon was en opviel door reflexen en afdruk en tot slot cat.nr. 219 (mv. Indoctro) die opviel met vermogen en macht en stamt uit de bekende lijn van gebroeders Lohuis uit Nijverdal.

Uit de eerste groep mochten er vier van de acht hengsten door:

Cat. nr. 181 (Falaise de Muze x Calvino Z), gefokt door M. van Kleef uit Ede en in eigendom van E. Schep uit Tull en ’t Waal.
Cat. nr. 184 (Falaise de Muze x Carinjo), gefokt door H. Jacobs uit Weert en in mede-eigendom van E. Schep uit Tull en ’t Waal.
Cat. nr. 186 (Fusain du Defey x Papillon Rouge), gefokt door E.A.R.L. Haras de la Gisloterie uit Normandië en in eigendom van Comb. Aalderink Swelheim uit Loosbroek.
Cat. nr. 188 (Ginus x Voltaire), gefokt door J.P.A.M. Geerts uit Sint Oedenrode en in mede-eigendom met W. van der Stam uit Lopik.

Uit de tweede groep mochten er ook vier hengsten een ronde verder:

Cat. nr. 183 (Falaise de Muze x Manhattan), gefokt door A. Verhagen uit Schijndel en in eigendom van E. Schep uit Tull en ’t Waal.
Cat. nr. 208 (Indoctro x Baloubet du Rouet) is een volle broer van Hello M’Lady van Scott Brash. Hij werd gefokt door J. Aegten uit Bocholt en is in eigendom van VDL Stud uit Beers.
Cat. nr. 212 (Inshallah de Muze x Cambridge) komt uit dezelfde moeder als Bonne Chance van Janika Sprunger. Deze hengst werd gefokt door A. Mazza uit Boxtel en is in mede-eigendom met C.A.M. van den Oetelaar BV uit Schijndel.
Cat. nr. 218 (Kannan x Indoctro), gefokt door en in eigendom van E.W.J. Bakker uit Raalte.

Uit de derde groep werden geen hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging.

Uit de vierde groep mochten de volgende drie hengsten door:

Cat. nr. 197  (I’m Special de Muze x Ohorn), gefokt door J. Berendsen uit Hengelo en in mede-eigendom met Maatschap Team Nijhof uit Geesteren.
Cat. nr. 209 (Inshallah de Muze x Indoctro), gefokt door J.W. Barsema uit Winsum en in eigendom van VDL Stud uit Bears.
Cat. nr. 215 (Kannan x Chin Chin)is een kleinzoon van Sissi van ’t Schuttershof, die onder Jur Vrieling internationaal heeft gesprongen en een volle zus is van Kashmir van ’t Schuttershof. Deze hengst werd gefokt door G. de Sloover uit Landegem en is in eigendom van J. Stevens uit Holwierde.

Uit de vijfde groep mochten er eveneens drie hengsten door:

Cat. nr. 199 (I’m Special de Muze x Wolfgang), gefokt door R. Bosma-Bruggink en B.L. Bosma uit Beilen en in eigendom van F.A. Boxelaar & D.V. Veenstra uit Groningen.
Cat. nr. 213 (Inshallah de Muze x Stakkato), gefokt en in eigendom van VDL Stud in Bears.
Cat. nr. 217 (Kannan x Landor S), gefokt en in eigendom van W. Swinkels uit Aarle Rixtel.

Uit de zesde groep mochten er vier hengsten door:

Cat. nr. 220 (Kannan x Emilion), G.J.H. Markhorst-V.D. Velde uit Brucht en in eigendom van I. Boon uit Bosch en Duin.
Cat. nr. 229 (Modesto x Silverstone)
Cat. nr. 254 (Numero Uno x Toulon), gefokt door de Fam. van Straaten uit Den Ham en in eigendom van S.R.I. Tommaso uit Treviso.
Cat. nr. 269 (Quasimodo vd Molendreef x Animo), gefokt door B. Dirksen uit Hattem en B.C. Dirksen uit Hattem en in mede-eigendom met Willem Greve Sportpaarden BV. uit Markelo.

En uit de laatste groep van vandaag mogen er twee hengsten door:

Cat. nr. 120 (Denzel van ’t Meulenhof x Indoctro), gefokt door en in eigendom van R. ter Veer- van Pelt uit Zuidhorn en B. de Boer uit Burgum.
Cat. nr. 219 (Kannan x Indoctro), gefokt door Gebr. Lohuis uit Nijverdal en in eigendom van VDL Stud uit Bears.

Klik hier voor de fotoserie van de eerste 20 hengsten, die werden doorverwezen

Klik hier voor de volledige lijst van deelnemende hengsten.

 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.