Ga naar hoofdinhoud

10 voor draf van Las Vegas

Las Vegas met Franka Loos. Foto: Melanie Brevink - Van Dijk
Covid 19 verbiedt ons te spreken van een wedstrijd, dus heeft Las Vegas zojuist niet de aanlegtest voor vijfjarige hengsten gewonnen. Maar de verrichtingskampioen verzamelde onder Franka Loos wel de meeste punten (89), waaronder een 10 voor de draf.

De flink uit de kluiten gewassen Ferdeaux-zoon Las Vegas maakte van het achttal gepresenteerde hengsten ook de beste indruk. Over de 10 voor de draf kan je discussiëren. Voor zo’n jong paard loopt Las Vegas extreem de berg op, met een goed ondertredend en sterk afdrukkend achterbeen. Maar de hengst werd wel geregeld wat kort in de hals.

8 voor stap

Over de 8 voor de stap kan je ook van mening verschillen. De jury (Joyce van Rooijen, Toine Hoefs en Johan Rockx) waardeerde de kracht en de zuiverheid, maar de hengst zou echt meer moeten schrijden voor een hoog cijfer. Maar: terecht hoge cijfers (waaronder ook een 9 voor galop) voor de hengst die sinds zijn historische optreden in het verrichtingsonderzoek niet teleur heeft gesteld.

Lord Romantic

Helemaal in het begin van de presentatie had Lord Romantic (v. Don Romantic) onder Saskia van Es ook al een goede indruk gemaakt. Met zijn expressieve voorbeen, goed ondertredende achterbeen en zijn lichtvoetigheid scoorde hij 8.5-en en twee 9’s voor draf en harmonie, een totaal van 87 punten.

Lennox: veel gedragenheid

Het derde resultaat was voor Lennox, die met 83 punten zeker niet werd overgewaardeerd. Onder Jill Borgers liet de zoon van Grand Galaxy Win zeer veel aanleg zien, wat onder meer bleek uit de gedragenheid en de afdruk. Alleen jammer dat de stap (7.5) duidelijk meer zou moeten schrijden en met meer ruggebruik getoond moet worden.

First Date en Lloyd

De zeer rittige en functionele First Date (v. Fürstenball) moest de vierde plaats delen met Governor-zoon Llloyd, die nog wat meer moet gaan dragen met het achterbeen.

Livius verzamelde 77 punten, Lord Diamond 72 en Lantanas 69 punten.

Alle uitslagen

Bron: Horses.nl

 

 

3 reacties op “10 voor draf van Las Vegas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook