Ga naar hoofdinhoud

Apache preferent verklaard

Emmelie Scholtens met haar oogappel Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist is de KWPN-hengst Apache preferent verklaard. Eerder was al bekend geworden dat de in 2019 overleden zoon van UB 40 de hoogste eer van het KWPN zou ontvangen. Op de online KWPN-hengstenkeuring vond vandaag de officiële ceremonie plaats.

In aanwezigheid van Gerard van der Koppel, zoon van fokker Tonnie van der Koppel, eigenaar Ad Valk en amazone Emmelie Scholtens stond het KWPN stil bij de Grand Prix-hengst, die volgens Van der Koppel als veulen al apart kon bewegen.

Erg vlug

Eigenaar Valk vertelde dat Apache als jong paard erg vlug was en dat ook zijn nakomelingen veel looplust hebben. Emmelie Scholtens voegde hier aan toe: “Veel mensen waren eerst een beetje angstig voor de nakomelingen van Apache, omdat ze niet zouden willen werken. Maar ik denk dat dit juist compleet het tegenovergestelde is.”

Jovian

Apache heeft bij het KWPN een fokwaarde van 154. Inmiddels is hij vader van goedgekeurde zonen, waaronder Indian Rock die zich in het kader van de online KWPN-hengstenkeuring goed liet zien, en van wereldkampioen Jovian.

Bron: KWPN / Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.