Ga naar hoofdinhoud

Bijna dertig zonen van Toto Jr. op eerste bezichtiging KWPN Hengstenkeuring

Toto jr met Marieke van der Putten. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Op de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring is Glock's Toto Jr. (Totilas x Desperados FRH) met 29 zonen de absolute hoofdleverancier bij de dressuurhengsten. In de springrichting is Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) het best vertegenwoordigd. Van hem komen twaalf zonen in de baan.

Van de jonge dressuurhengsten is Daily Diamond (Daily Deal x Fürst Heinrich) de hengst met het meeste zonen. Hij heeft zeventien zonen, net een fractie meer dan Indian Rock (Apache x Vivaldi) met twaalf. De in Denemarken gestationeerde Franklin (Ampère x Ferro) heeft vijftien ijzers in het vuur.

Springhengsten

Uit de eerste jaargang van Impressive VDL (Douglas x Contender) en Chapeau TN (Clearway x Quintero) zijn zes zonen ingeschreven voor de eerste bezichtiging. De zevenjarige Heart Touch (Untouched x Vingino) laat vijf zonen zien.

Gelderse hengsten

Er zijn in totaal zeven Gelderse hengsten ingeschreven voor de eerste bezichtiging. De twee jaar geleden naar Japan verkochte Wilson (Koss x Cabochon) is de enige hengst die door twee zonen wordt vertegenwoordigd.

Bekijk hier de groepenindeling.

Bron: KWPN/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook