Drie Gelderse hengsten aangewezen - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie Gelderse hengsten aangewezen

657 James R (Recruut x Elegant). Foto: Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

De Gelderse fokrichting heeft er drie aangewezen hengsten bij. Drie hengsten die zeer verschillen van soort, maar alledrie iets kunnen toevoegen aan de Gelderse fokkerij. Geen van de drie werd geprimeerd.

Sinds de eerste bezichtiging is cat.nr 652 (v. Elton) iets meer uit elkaar gekomen en hij liet zich goed zien in draf en galop. Cat.nr 655 (v. Imposant) staat goed in het Gelders type. De zevenjarige James R (v. Recruut), die alleen terugkwam in de stapring en al door de hengstenkeuringscommissie is beoordeeld in het parcours, werd ook aangewezen. Aan die laatste hengst hebben de Gelderse fokkers voor het eerst sinds langere tijd weer een echt springtalent.

Gelderse hengsten

652, NewmanElton x Uppervillef. H. Hekkert, Wijhe, ger. J.H.F.M. Grijzenhout, Muiderberg/S. Ruiters, BerlicumAangewezen
655, Nicolaas EMImposant EM x Alexandro Pf. /ger M.D.A. Toet-Zeegers, DarpAangewezen
657, James RRecruut x Elegant F. C.H. Rasenberg, Raamsdonksveer ger. Ido Jacobs,VragenderAangewezen

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Drie Gelderse hengsten aangewezen

  • gerritvanheijst

    Beste Rick, ik hoop dat James r snel voor de fokkerij beschikbaar komt en dat hij met Zichem bloed gekruist wordt omdat ik daar veel van verwacht. Daarbij moet o.a. ook aan de combinatie met Casaron gedacht worden.
    Dan komen we meteen bij een onderschatting van Casaron. Hij moet nadrukkelijk ook als hengst met spring genen gezien worden. James r en Casaron kunnen elkaar in deze versterken. Ook Imposant zie ik als een hengst die in de juiste combinaties springenen aan de fokkerij kan toevoegen. Ik kan voor een aantal bloedlijnen nog wel doorgaan, maar soms moet je iet altijd het achterste van je tong laten zien. Als we met bovenstaande dingen aan de slag gaan dan kunnen we een stukje nieuwe toekomst creeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook