Ga naar hoofdinhoud

Gemêleerd springgezelschap door naar Den Bosch

Cat.nr. 205 (Jilbert van 't Ruytershof x Carthago). Foto: Jacquelien van Tartwijk

De tweede dag van de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring in de springrichting kenmerkte zich door een collectie paarden met een diverse bloedopbouw. Vijftien hengsten verdienden in dit gemêleerde gezelschap, zonder echte uitschieters, groen licht voor Den Bosch. Daarmee strooide de hengstenkeuringscommissie royaal met het aantal doorverwijzingen. 

“We hebben inderdaad ook paarden doorverwezen waarvan we denken dat deze het als springpaard goed gaan doen. We vinden dat zij een kans moeten krijgen om hun kunnen nogmaals te tonen, ondanks dat we na vandaag misschien niet direct het idee hebben dat ze het uiteindelijk tot een dekbrevet schoppen”, luidde het oordeel van voorzitter van de hengstenkeuringscommissie Cor Loeffen.

Klein

Naast de diverse bloedopbouw van de 41 gepresenteerde paarden was het opvallend dat er vrij veel kleine paarden werden aangeboden. “Wij noemen paarden klein wanneer ze een stokmaat van onder de 1,64 m hebben. Daarbij letten we extra op of ze voldoende lang gelijnd zijn en of ze rek in hun lichaam hebben.” Dat zat bij de 1,61 m metende cat. nr. 205 (Jilbert van ’t Ruytershof x Carthago) van fokker en geregistreerde Jenneke Smit uit Weert wel snor. De schimmelhengst maakte vandaag de meeste indruk door zijn fijne manier van springen en goede techniek.

Vlug

Cat.nr. 59 (Connect x Carambole) liet ook zijn visitekaartje achter, al was de hengst, gefokt door en geregistreerd bij Jan Greve uit Haaksbergen, vooral in het begin te gehaast over het hout. De lang gelijnde hengst maakte met zijn vlugge reflexen een hoop goed waardoor hij alsnog een uitnodiging voor de tweede bezichtiging ontving.

Met de vijftien doorverwezen springhengsten van gisteren en die van vandaag staat de teller inmiddels op dertig hengsten voor Den Bosch.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook