Ga naar hoofdinhoud

Hardrock Z met 16 nakomelingen hofleverancier eerste bezichtiging springhengsten

Hardrock Z, hier onder Emanuel Andrade . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dinsdag 29 november start de eerste bezichtiging met de dressuurhengsten. Vanaf 6 december zullen de springhengsten hun opwachting maken en op 9 december komen de Gelderse hengsten aan start. In totaal staan er bijna 180 springhengsten en negen Gelderse hengsten op de startlijst. Met 16 nakomelingen levert Hardrock Z (v. Heartbreaker) de meeste nakomelingen aan.

Tijdens de eerste bezichtiging komen de bijna driejarige hengsten samen op het KWPN-centrum, waar zij beoordeeld worden door de Hengstenkeuringscommissie. De commissie bestaat uit drie personen die deskundig zijn op het gebied van sport en fokkerij. Vanuit hier worden de beste hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging, welke plaatsvindt tijdens de KWPN Stallion Show 2023 van 1 t/m 4 februari in Den Bosch.

De dressuurhengsten openen van 29 november t/m 3 december 2022 de eerste bezichtiging. Van 6 t/m 9 december mogen de jonge springhengsten zich in de kooi tonen tijdens het vrijbewegen en het vrijspringen. Tot slot komen de Gelderse hengsten op 9 december aan start.

Hardrock Z hofleverancier springhengsten

De door de VDL Stud aangekochte KWPN-erkende hengst Hardrock Z (Heartbreaker uit Carte Blanche Z van Carthago) mag zich dit jaar de topleverancier noemen van de springhengsten van de eerste bezichtiging. Met zestien nakomelingen is hij dit jaar topaanvoerder.

Na Hardrock Z staat de Grand Prix-hengst Grandorado TN N.O.P (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite prest EPTM-spr IBOP-spr sport-spr PROK van Carolus II, fokkers M. Rietberg en D.J. Verhoeven uit Holten) met elf nakomelingen het vaakst als vader te boek. Daarna heeft La Costa ES (Mosito van het Hellehof uit Isolde ES elite sport-spr PROK van Cumano, fokker Egbert Schep) met vijf nakomelingen in de eerste bezichtiging de grootste bijdrage geleverd.

Edmundo en Henkie

De Lichte Tour-hengst Henkie (Alexandro P uit Beaujamanda ster van Upperville, fokker familie Hekkert in Wijhe) en de palomino-hengst Edmundo (Upperville uit Satricia ster van Modern, fokker H.J. Schieven Jr uit Toldijk) hebben elk twee Gelderse nakomelingen in de eerste bezichtiging. Alle andere deelnemende hengsten hebben verschillende vaders.

Groepenindeling spring- en Gelderse hengsten

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook