Ga naar hoofdinhoud

KWPN-kampioen Le Formidable vanaf maart voor 1.300 euro beschikbaar

Een blije Saskia Poel samen met Jeroen Witte en Emmelie Scholtens bij de kampioen Le Formidable Foto: Melanie Brevink- van Dijk

De KWPN-kampioen waarover mensen niet uitgepraat raken, Le Formidable (Bordeaux x Ferro), komt vanaf maart direct in de fokkerij. De KWPN aangewezen en Oldenburgs goedgekeurde (onder voorbehoud van verrichtingstest) hengst van Saskia Poel en Karel Gerrits wordt bij Piet Kuypers aangeboden voor 1.300 euro. Dat maakte Stal Witte-Scholtens, die de hengst op de keuring voorbereidde, vandaag bekend. 

Le Formidable mag dus direct aan de bak, nog voor hij een definitief dekbrevet op zak heeft. Het is de bedoeling dat de hengst dan wordt aangeboden voor het KWPN najaarsonderzoek.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

3 reacties op “KWPN-kampioen Le Formidable vanaf maart voor 1.300 euro beschikbaar

 • pj

  en dan afvragen waarom de jonge hengsten niet aan het dekken komen.
  3 jarige hengst met 0 informatie voor 1.300

 • Sell

  Imposant lopende hengst. Maar,
  Jonge “top” dressuurhengsten dekken juist misschien wel snel teveel. Er wordt wel betaald voor de verwachting. Wanneer we naar de ander ggk hengsten kijken uit deze moederlijn, wat hebben die tot nu toe verder gebracht? Zijn het eindproducten of fokhengsten die de volgende generatie kunnen stempelen? De tijd zal het leren.

 • Henk

  Beste hengst van de keuring ,maar waarom dit paard niet eerst het voorjaars verrichtingsonderzoek regulier laten lopen , dan worden bij afkeuring na het verrichtingsonderzoek, de fokkers niet de dupe, en wordt je met een ONVERKOOPBAAR veulen geconfronteerd. Ik zou tegen de fokkerij leiding willen zeggen , verander de regelgeving , dan voorkom je deze toestanden.
  Maar ja de financiele redenen voor de eigenaars, zullen hierin wel ten grondslag liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook