Ga naar hoofdinhoud

Springhengsten K- en L-jaargang digitaal in actie

27 Kannan jr (Cornet Obolensky x Quick Star). Foto: Jacquelien van Tartwijk

Als vervanger van de hengstencompetitie worden de springhengsten geboren in 2015 en 2016 bij de online KWPN Hengstenkeuring gepresenteerd in een aanlegtest op 6 februari. Onder de eigen ruiters springen de hengsten in deze aanlegtest tweemaal een parcours. Uit de K-jaargang komen zeven hengsten naar Ermelo, uit de L-jaargang zijn dat er 15.

Het wordt onder meer een online weerzien met kampioenshengst Kannan Jr. (v. Cornet Obolensky), die sinds enkele maanden wordt gereden door Wolfgang Zimmermann. De eigenaren Wobbe Kramer en Sjaak van der Lei hebben de keus voor Zimmermann gemaakt vanwege diens capaciteit om goede springpaarden goed op te leiden.

Hengstencompetitiewinnaar

Verder komen in actie de met hoge punten goedgekeurde Kallmar VDL (v. Carrera VDL) onder Jur Vrieling en Blom Cup-kampioen Kardinaal HX (v. Don Diablo HX) onder Pieter Keunen. Ook hengstencompetitiewinnaar Kincsem (v. Carrrera VDL) zal zijn opwachting maken, onder het zadel van Alex Gill.

Lambada Shake AG

De met 90 punten goedgekeurde Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG zal door Tim van den Oetelaar gepresenteerd worden in de aanlegtest voor vijfjarige hengsten. Daarin komen onder meer ook de getalenteerde Lifeguard (v. F-One USA) met Mathijs van Asten, Logan (v. Cornet’s Balou) met Bart van der Maat, Lingo van de Watermolen (v. Connect) onder Steven Veldhuis en Lazzaro (v. Homerun) onder Sjoerd Kommers in actie.

Startlijst vijfjarigen
Startlijst zesjarigen

Bron: Horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook