Ga naar hoofdinhoud

Startlijst aanlegtest dressuurhengsten online KWPN Hengstenkeuring gepubliceerd

Glock's King Karim met Hans Peter Minderhoud. Foto: Melanie Brevink - van Dijk.

Op de zaterdag van de online KWPN Hengstenkeuring 2021 is het middagprogramma gevuld met de aanlegtest voor dressuurhengsten. Vanwege de coronacrisis kon de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur dit jaar geen doorgang vinden. Op deze manier worden de hengsten die zijn geboren in 2015 en 2016 echter toch gepresenteerd.

De dressuurhengsten komen per tweetal in de baan. Twaalf vijfjarige hengsten maken hun opwachting, waaronder KWPN kampioen Le Formidable (Bordeaux x Ferro) en de KWPN verrichtingskampioen Las Vegas (Ferdeaux x Wynton).

Top drie HC 2019/2020 aan start

In de middag is het de beurt aan de zesjarige hengsten, waaronder ook de top drie van de Hengstencompetitie 2019/2020: Glock’s King Karim (Toto Jr. x Painted Black), Kjento (Negro x Jazz) en Glock’s Taminiau (Toto Jr. x Sandro Hit).

Pavo Cup-formule

De aanlegtest wordt verreden volgens de Pavo Cup-formule en de hengsten worden individueel toegelicht door de juryleden. De deelnemende hengsten worden beoordeeld door Grand Prix-amazone Joyce van Rooijen-Heuitink, regio-inspecteur Toine Hoefs en voormalig bondscoach Johan Rockx.

Startlijst vijfjarigen.
Startlijst zesjarigen.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook