Ga naar hoofdinhoud

WFFS-testresultaten van KSS-hengsten inzichtelijk voor kopers

KSS Veiling 2018 Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De organisatie van de KWPN Select Sale heeft besloten om de hengsten die op de KWPN Hengstenkeuring in de veiling komen te testen op WFFS en de resultaten daarvan op te nemen in het veterinaire dossier dat ter inzage ligt voor geïnteresseerden. Dat meldt Charlotte Dekker, hoofd communicatie bij het stamboek. 

Datzelfde protocol werd gevolgd op de Hannoveraanse hengstenkeuring en de Oldenburger hengstenkeuring. In Westfalen ging de openheid nog een stap verder: daar werden de testresultaten van alle hengsten openbaar gemaakt. Daarvoor ontving het stamboek afgelopen week veel lof.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook