Ga naar hoofdinhoud

KWPN Kampioenschappen 2018 duren meer dan een week

Merries opgesteld Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Het programma van de KWPN Kampioenschappen 2018 is bekend en ten opzichte van vorig jaar is er weer het één en ander gewijzigd. De Kampioenschappen duren dit jaar maar liefst acht dagen en beginnen vrijdag 10 augustus met de centrale afstammelingenkeuring, gevolgd door de tuigpaardendag op zaterdag, zondag is er uiteraard rust in Ermelo, maandag en dinsdag voorrondes van de Blom Cup, woensdag halve finale Pavo Cup, donderdag finales Blom Cup, vrijdag de NMK en NVK en zaterdag de finale van de Pavo Cup. 

Nieuw dit jaar is de veulenveiling op de dag van de finales van de Blom Cup en de finale van de Blom Cup is weer teruggehaald naar de donderdag. Vorig jaar werd zowel de finale van de Blom Cup als de finale van de Pavo Cup – in een soort marathonsessie onder matige belangstelling – op zaterdag verreden.

Wat betreft de keuringsrubrieken worden de tuigpaardveulens niet op de tuigpaardendag getoond, maar – net zoals vorig jaar – in ring 2 op vrijdagmiddag. De tuigpaardliefhebber moet dus 10 euro parkeergeld neerleggen voor 1 rubriek op de vrijdag.

Volledige programma

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook