KWPN-keuringskampioen In Between afgekeurd voor Zangersheide

In Between (Toulon x Berlin) - Foto: Jacquelien van Tartwijk

De KWPN-keuringskampioen van 2016 In Between (Toulon x Berlin) is voorlopig niet meer Zangersheide goedgekeurd. De hengst werd vorig jaar op de Z-voorjaarskeuring goedgekeurd en zo konden de fokkers die de hengst (die twee keer werd aangeboden voor het KWPN verrichtingsonderzoek) gebruikt hadden met hun veulens asiel krijgen bij Zangersheide. Nu is hij – na een slechte verrichting bij de ‘terugkomdag’ voor oudere hengsten – voorlopig afgekeurd. 

In vorige jaren was de terugkomdag voor Z-hengsten vooral een formaliteit. Nu werd er werkelijk gekeurd. Zeven hengsten werd hun Z-dekbrevet (voorlopig) afgenomen, daaronder dus In Between van fokker en eigenaar De Radstake. Bij zijn goedkeuring in 2017 was er in de hengstenkeuringscommissie al discussie over deze hengst.  De hengsten die zijn afgekeurd kunnen op de winterkeuring of volgend jaar weer terugkomen om dan te laten zien of ze hun dekbrevet verdienen. In Between heeft overigens wel een AES-dekbrevet. Hij is daar ‘licensed’.

A Golden Boy Hero Z

Een hengst die wel een goede indruk maakte op de terugkomdag was de zesjarige A Golden Boy Hero Z (Aganix du Seigneur x Carthago Z) van Jos Lansink.

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.