Ga naar hoofdinhoud

KWPN-keuringskampioen In Between afgekeurd voor Zangersheide

In Between (Toulon x Berlin) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
De KWPN-keuringskampioen van 2016 In Between (Toulon x Berlin) is voorlopig niet meer Zangersheide goedgekeurd. De hengst werd vorig jaar op de Z-voorjaarskeuring goedgekeurd en zo konden de fokkers die de hengst (die twee keer werd aangeboden voor het KWPN verrichtingsonderzoek) gebruikt hadden met hun veulens asiel krijgen bij Zangersheide. Nu is hij – na een slechte verrichting bij de 'terugkomdag' voor oudere hengsten – voorlopig afgekeurd. 

In vorige jaren was de terugkomdag voor Z-hengsten vooral een formaliteit. Nu werd er werkelijk gekeurd. Zeven hengsten werd hun Z-dekbrevet (voorlopig) afgenomen, daaronder dus In Between van fokker en eigenaar De Radstake. Bij zijn goedkeuring in 2017 was er in de hengstenkeuringscommissie al discussie over deze hengst.  De hengsten die zijn afgekeurd kunnen op de winterkeuring of volgend jaar weer terugkomen om dan te laten zien of ze hun dekbrevet verdienen. In Between heeft overigens wel een AES-dekbrevet. Hij is daar ‘licensed’.

A Golden Boy Hero Z

Een hengst die wel een goede indruk maakte op de terugkomdag was de zesjarige A Golden Boy Hero Z (Aganix du Seigneur x Carthago Z) van Jos Lansink.

Volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.