Ga naar hoofdinhoud

KWPN-merrie beste tweejarige op kampioenschap Estland

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl
Het kampioenschap voor driejarige hengsten in Estland is gewonnen door de Quaterhall-zoon Querido. De hengst werd daarnaast ook benoemd tot beste dressuurhengst. De Belgisch gefokte merrie Namba de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) werd overall-kampioen, terwijl een Nederlands fokproduct won bij de tweejarige merries.

De deelnemende paarden werden beoordeeld op tien verschillende vlakken. Ze kregen cijfers voor type, hoofd en hals, voorbenen, achterbenen, stap, draf en galop en bij het springen werden ze beoordeeld op vermogen en techniek. Daarnaast werden ook cijfers voor karakter aan de cijferlijst toegevoegd.

De paarden werden beoordeeld door Stefaan de Smet, de juryvoorzitter van de BWP hengstenkeuring commissie.

Querido beste dressuurhengst

De Hannoveraanse Querido, die is gefokt uit de Rascalino-dochter Ramona, overtuigde met 8,5-en voor zijn basisgangen en werd verder beoordeeld met drie zevens, drie keer een 7,5 en een acht, welke hij kreeg voor zijn karakter. Met een totaal van 77 punten bleef hij net anderhalve punt achter op Call Me Black.

De springgefokte Calido I-zoon overtuigde allround met zeven achten op zijn protocol, waaronder voor type, galop, vermogen en karakter. In de finaleronde verloor hij het echter van Querido.

Best of Show

De merrie Namba de Muze mocht zich opstellen als Best of Show. De driejarige dochter van Vigo d’Arsouilles komt uit de merrie Eefke van ’t Zoggehof (v. Golden Hawk), die zelf op driejarige leeftijd de Belgian Youngster Trials won. Namba de Muze behaalde met tachtig punten de hoogste dagscore. Het hoogste cijfer, een negen, kreeg ze voor vermogen.

Edward I von Seeder (v. Everdale) won het kampioenschap voor tweejarige hengsten met 76 punten en was daarmee ook het beste Estlands-gefokte paard van de keuring.

Nederlands fokproduct

Bij de tweejarige merries ging de titel naar een KWPN-gefokte merrie, de Inschallah de Muze-dochter Jalida End. Ze kwam uit op een totaal van 75,5 punten en viel vooral op met haar springkwaliteiten.

Team End uit Breda fokte de merrie uit hun Cardento-merrie Damitille End.

Bekijk hier de video van het kampioenschap:

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook