Ga naar hoofdinhoud

KWPN-verrichtingsonderzoek van start

Daan Nanning

Vandaag hebben twaalf springhengsten en elf dressuurhengsten het groene licht gekregen om van start te gaan met het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek.

Vanmorgen om 8 uur stond de hengstenkeuringscommissie springen in de Willem Alexanderhal paraat om de springhengsten te verwelkomen. Na de zadelpresentatie op 8 september, beoordeelden zij de hengsten vandaag nog een keer onder de eigen ruiter.  Hierbij was ook de hengst Gaspahr (v. Berlin) van Stal Hendrix uit Kessel. Deze tweede bezichtigingshengst is aangeleverd in het kader van het vrijwillige verrichtingsonderzoek.

Daan Nanning, die is begonnen aan zijn laatste verrichtingsonderzoek als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie: “We gaan met volle moed aan de gang met de hengsten, die allemaal goed trainbaar lijken. Meer kun je bij aanvang van het onderzoek niet zeggen.”

Aan het eind van de ochtend kon de hengstenkeuringscommissie dressuur met haar werk aanvangen. In totaal werden elf dressuurhengsten aangeleverd, nadat ook zij eerst door hun eigen ruiter aan de commissie werden voorgesteld. Ook voor hen was dit de tweede keer na de zadelpresentatie begin september.

Wim Ernes, voorzitter van de hengstenkeuringscommissie dressuur: “Het lijkt wederom een interessant onderzoek te worden met hengsten die qua prestaties en bloedopbouw interessant zijn.”

De eindpresentatie van dit najaarsonderzoek is op zaterdag 15 november.

Klik hier voor de lijst van deelnemende hengsten.

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook