Ga naar hoofdinhoud

HorseTelex Results Ranking vertelt ander verhaal bij springpaarden

Exclusief
Het KWPN is op de WBFSH eindranking voor stamboeken tweede achter het BWP in het springen. De meer genuanceerde en indicatieve HorseTelex Results Rankings laten iets anders zien: op de dynamische en gewogen ranking in het 1,60m komt het KWPN niet verder dan plaats 8, in groep 1 (1,50-1,60m) komen de internationaal springende KWPN'ers niet verder dan plaats 11 en ook in de lagere internationale klassen - groep 2 (1,40-1,45m) en groep 1 (1,30-1,35m) – zit er geen top 3-plaatsing in. 

Op het hoogste niveau, het 1,60m, staat Westfalen (onder andere dankzij een heel stel op het hoogste niveau springende Cornet Obolensky’s) aan kop op de dynamische HorseTelex Results Ranking, gevolgd door het SBS, het BWP, Zangersheide, Oldenburg International, Hannover, Holstein en dan pas het KWPN. In 2017 waren er tot nog toe wel 337 KWPN’ers actief op het hoogste niveau, verreweg de meeste paarden. Ter illustratie: voor Westfalen tellen de resultaten van 68 paarden en voor het SBS 57. BWP komt in de buurt met 261 paarden op 1,60m niveau.

Groep 1: Oldenburg-International

In groep 1 (1,50-1,60m) doet het relatief jonge (2001 opgericht) stamboek Oldenburg-International de beste zaken, gevolgd door SBS en het Ierse stamboek. Westfalen staat hier 4e, gevolgd door Zweden, BWP, Deutsches Sportpferd (DSP), Hannover, Holstein en Zangersheide. Het KWPN komt op de 11e plaats. Wel weer met de meeste paarden: 926.

AES en Zangersheide

In groep 2 (1,40-1,45m) staat het AES er het beste voor, gevolgd door het BWP en Oldenburg-International en in groep 1 (1,30-1,35m) staat Zangersheide bovenaan, gevolgd door BWP en SBS. Twee keer valt het KWPN net buiten de top-3 met een vierde plaats.

BWP over de breedte

Over de gehele breedte doet het BWP verreweg de beste zaken. Een groot aantal BWP’ers loopt internationaal en zij zorgen er met hun resultaten voor dat het BWP in elke klasse bovenaan meedoet. Plaats 6 in groep 1 (3e in 1,60m) en twee keer plaats 2 in de groepen 1 en 2.

Klik hier voor de HorseTelex Results Rankings (alleen voor abonnees)
Klik hier voor meer uitleg over de HorseTelex Results Ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “HorseTelex Results Ranking vertelt ander verhaal bij springpaarden

  • Andy

    En dan zou je de ranking-coefficient nog eens moeten delen door het gemiddeld aantal veulens per jaar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook