Ga naar hoofdinhoud

KWPN-verrichtingsonderzoek bijna op de helft

462 UB 40 x Contango
Verschillende officiële beoordelingen vonden afgelopen week plaats van de KWPN-hengsten die in Ermelo deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Dinsdag werden de springhengsten  beoordeeld en woensdag was het de beurt aan de dressuurhengsten. Ook de hengstenkeuringscommissie Gelders paard was woensdag aanwezig om de driejarige Floris te beoordelen op zijn rijdbaarheid en basisbewegingen.  

Inmiddels is het verrichtingsonderzoek van cat.nr. 42 (HK 380/’12) de vierjarige Ampère x Juventus beëindigd evenals van de driejarige springhengst cat.nr. 9 (101 HK) Casino x Tolan R. De driejarige dressuurhengst cat.nr. 35 (462 HK) UB 40 x Contango is door de hengstenkeuringscommissie doorverwezen naar het najaar.

De training van de acht aanwezige tuigpaardhengsten verloopt naar wens. Deze hengsten worden komende donderdag 2 mei beoordeeld tijdens de eerste trainingsbeoordeling vanaf 13.00 uur. De eerstvolgende beoordeling van de springhengsten is op dinsdag 14 mei vanaf 8.00 uur en van de dressuurhengsten op woensdag 15 mei eveneens vanaf 8.00 uur. Aansluitend op de dressuurhengsten zal de Gelderse hengst dan ook worden beoordeeld. De tussenbeoordeling van de tuigpaardhengsten is op 16 mei vanaf 13.00 uur.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.